x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fetele vesele ale Justiţiei foarte independente

Fetele vesele ale Justiţiei foarte independente

de Dan Constantin    |    16 Ian 2014   •   18:06

Când ai o opinie despre greşelile evidente ale magistraţilor români, imediat sare de coadă Inspecţia Judiciară.
Până nu demult un apendice al CSM, acum plantată într-un sediu nou, aproape de Cişmigiu, Inspecţia a devenit un plasture de alinat durerile şi frustrările celor care stau drepţi şi judecă strâmb. Poate se ocupă şi de îndeplinirea unor sarcini specifice; ştim că funcţionează după un regulament de organizare atotcuprinzător din care aflăm că are o independenţă limitată, ca o structură autonomă a CSM.
Din activitatea publică rezultă însă un singur aspect care domină munca de concepţie şi analiză, plus investigaţie a inspectorilor Inspecţiei: cea de cenzor a opiniilor exprimate de alţii despre Justiţie. Site-ul CSM este plin de zelul spălătorilor de critici ai magistraţilor care cer să le fie reparată onoarea. În lumea medicală, tarifele pentru redat fecioria fetelor zburdalnice sunt destul de piperate. În CSM onoare se repară, şi la fete şi la băieţi, pe bandă rulantă, iar “ginecologii” de la Inspecţia Judiciară nu mai prididesc cu operaţiile. Deja pentru unii judecători şi procurori aceste operaţii discrete în viaţa socială au devenit curente, sunt ca mersul la chirurgul estetician care trage pieile şi bagă botulină să facă guriţa rotundă şi buzica gata de ţucat. Au beneficiat de “bisturiul” moralităţii Alina Ghica, Oana Hăineală, Tuluş, Papici, Dănileţ, Stanciu. Acum vrea să fie fată mare chiar şi Ionuţ Matei, judecătorul pe care e greu să-l spele Dâmboviţa plus afluenţii de la izvoare până la vărsare. Poate doar ceva mai agresiv, din gama Mr. Muscolo, ar avea efect. Bâlciul din CSM, din şedinţa de condamnare a declaraţiilor care au ridicat rochiţa Justiţiei unde se ascundea mizeria condamnării lui Năstase, a fost deschis de fata veselă din Galaţi, şefă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Doamna poartă la gât o cheie, una din cele patru polizate de Băsescu la Cotroceni.  Aşa că a venit cu lecţia repetată peste noapte când a spus în faţa oglinzii de opt sute şaptezeci şi trei de ori “aşa ceva este inadmisibil”. Aşa-i, cucoană! Nu-i posibil să zici pe trepte că Ponta v-a spurcat cu vorba, iar după ce pui mâna pe clanţă şi intri la vot, mai zici o dată că n-are voie să zică Ponta ce a zis. Nu ar fi o stare de antepronunţare, nu se impunea  abţinerea de la vot? Asta, aşa printre altele. Când ajungi unde nici cu visul nu visai pe când urmăreai hoţii de rugină de la Sidex, desigur că ruşinea trebuie lăsată la uşă. Din prietena lu’ madam Toader la Galaţi, în frunte la Suprem în Bucureşti, iată un salt pentru care nici Inspecţia Judiciară nu mai poate da o hârtie de reparat onoare.
Îl aşteptăm pe Ionuţ Matei, la pachet cu Ioana Bogdan, că tot sunt ei în complet, ca în filmul rusesc “Gară pentru doi”.  
Cu cheiţă cu tot.

×