x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Filiera Ciorogârla – Golden Blitz

Filiera Ciorogârla – Golden Blitz

de Razvan Barbulescu    |    31 Ian 2009   •   00:00

Se zice că Ciorogârla joacă la două capete. E în NATO, dar e înfrăţită şi cu Afganistanul – Columbia. Filiera Ciorogârla-Kabul-Medelin. Arme contra droguri. S-a făcut legătura cu ultimele spargeri la depozitele de armament din Transnistria. De unde au dispărut cartuşe de AKM. Gloanţe pentru Ciorogârla. Ministrul Apărării e însă liniştit, gloanţele nu-s de la noi, ci de la Smirnov. Evenimentele se precipită. Se vorbeşte de terorism, fiindcă între timp a căzut Golden Blitz-ul...



A fost devalizat primul depozit de arme din NATO. La Ciorogârla. Ciorogârla este o comună din UE şi din Ilfov. Sau invers. În Europa comunitară nu contează ordinea. Ce-i al tău e şi al UE. Succesele se ţin lanţ. Lanţ de criză. La un an de când Cioroianu trimitea infractorii la nisipuri, Ilfovul (deci şi Ciorogârla) a devenit primul ţinut din Uniunea Europeană în care s-au băgat paşapoartele electronice. Dacă nu se afirma pe piaţa armamentului, Ciorogârla intra mai apăsat în circuitul turistic. După lovitura de miercuri, lumea vizitează Mânăstirea Samurcăşeşti, dar mai ales depozitul de arme furate.

În afară de pistoalele Carpaţi, s-a mai furat la Ciorogârla. În timpul primului răz­boi mondial mâ­năsti­rii i-au fost săl­tate clopotele, două la număr. Ciorogârle­nii, oameni paşnici, cum sunt la câmpie-deal-munte-litoral în ţara noastră, se în­deletnicesc cu munci agricole şi pun pomi pe malul gârlei Ciorogârla dintr-o exemplară atitudine eco.

O casă cu etaj la Ciorogârla, 300 mp plus curte 220, lângă depozitul spart, cos­tă 160.000 de euro. Proprietarul ţine seama de faptul că locul e mai bine păzit ca niciodată.

Depozitul de armament a oferit Cioro­gârlei onoarea de a fi prima localitate din NATO din care s-au furat arme cu camio­nul. Motiv pentru care Poliţia ia la bani mărunţi autoturismele. Au dispărut 50 de AKM-uri, pistoale Carpaţi, o mitralieră cu afet. Kalaşnicoavele sunt reformate, îm­bunătăţite, bune şi-n Afganistan la nar­cotice, bune şi la vânătoare de mistreţi, şi pe piaţa de profil din Transnistria. Kalaş­ni­covul esta arma-minune ce loveşte din orice poziţie, poate fi ba măciucă, ba submarin.

În orice lucru rău există unul de bine, sublinia cu mândrie ministrul Apărării. Nu s-au furat şi gloanţe. Vineri s-a consta­tat că depozitul n-a fost spart. Întrucât n-a fost nevoie. Era deschis. De fapt, nici nu se ştie când au dispărut kalaşnicoa­vele. Nu se ştie nici ce-a mai dispărut. Co­muna e la locul ei. Şi depozitul de armament e în picioare. Dar fără obiectul muncii. Deoa­rece e gol ca un AKM fără glonţ pe ţeavă, s-a întărit paza. Plantoanele s-au triplat, s-a apelat şi la o firmă de bodyguarzi...

După ciordeala de la UM, analiştii au lansat ipoteze. Se zice că Ciorogârla joacă la două capete. A luat Alianţa şi capitalismul pe cont propriu. E în NATO, dar e în­frăţită şi cu Afganistanul – Columbia. Fi­liera Ciorogârla-Kabul-Medelin. Arme con­tra droguri. S-a făcut legătura cu ulti­mele spargeri la depozitele de armament din Transnistria. De aici a dispărut muni­ţie de AKM. Ministrul Apărării poate fi liniştit. Acum sunt şi gloanţe, e drept, de la Smirnov. Până vor face joncţiunea cu AKM-urile de Ciorogârla, Europa e în si­guranţă. Ultima oră. Anchetatorii au aflat că nu mai sunt nici lacătele. Tot ei îşi pun întrebarea dacă s-a furat cu basculanta sau cu cârca. Sau poate s-a săpat pe sub gard. Să se pună de-un atentat şi la noi? De ce? Guvernul a făcut bugetul. Mâna lui Hayssam? Când spuneai Cugir, spuneai maşini de cusut foc cu foc. Istoria s-a schimbat. Dacă Armata a 14-a se aprovi­zio­na pe blat de la depozitul spart...? O fi Ciorogârla punctul de întâlnire al NATO cu Armata a 14-a?

Când Europa ne ignoră, iar FMI-ul stă cu ochii pe noi, când criza pârjoleşte terenurile imobiliare (80 de euro mp, la Cirogârla) şi otrăveşte fântânile, când guvernul suflă-n becurile Palatului Victoria, între biroul lui Boc şi sala de şedinţe, Ciorogârla păstrează ţeapăn stindardul ţării în UE. Idealul băştinaş de manglă-spargeri- violuri (la poalele Capitoliului) ne-a scos încă o dată din anonimat. Primul atac terorist asupra NATO s-a dat la noi. Dacă Ciorogârla avea depozite gemene, cu siguranţă se spărgeau amândouă odată. Unii împing analiza până la absurd. La două zile după jaful cu AKM-uri a căzut Golden Blitz-ul.

×
Subiecte în articol: editorial ciorogârla