x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Final continuu în Liga lui Mitică

Final continuu în Liga lui Mitică

de Dan Dumitrescu    |    10 Iun 2009   •   00:00

Calendarul competiţional a obosit. El programează astăzi ultimul episod al campionatului intern, divizia de (scuzaţi!) elită. În mod normal, după ce ultimele nouă meciuri ale zilei se vor fi încheiat, ar trebui să ştim şi noi care este configuraţia finală a clasamentului. Numai că cel mai glumeţ sport naţional nu s-a lăsat nicicând persecutat de normalitate, de monotonia ei. Iar de această dată, parcă mai mult decât oricând altcândva, vacanţa nu ne va plictisi. Va fi un timp al finalului continuu, presărat cu surprize care mai de care.



Politehnica Timişoara rămâne în priză pentru prelungirile din meciul cu Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausane. Funcţionarea gripată a TAS-ului, amânarea repetată a unei decizii în ceea ce priveşte depunctarea echipei timişorene par să fie cauzate de manevre de culise pe care nu le bănuiam valabile şi la acest nivel. Din câte am aflat, UEFA nu poate face dovada întrunirii comisiei de disciplină care a decis iniţial depunctarea Politehnicii. Tocmai de aceea a fost aşteptat finalul de campionat. În speranţa că decizia, oricare ar fi ea, nu va deranja foarte tare ordinea de podium în clasamentul intern şi, în consecinţă, nu va genera nici iritări care să îndemne la investigarea serioasă a respectivului dosar.

La finalul continuu al campionatului nu lucrează numai instanţele europene. Departamentalii de la anticorupţie promit să contribuie şi ei la aranjarea clasamentului. Localnicii justiţiei nu au detenta necesară pentru a lucra la podium. Acordă însă oarece speranţe repetenţilor competiţiei. Ioan Horoba, preşedintele transferat prin înjurătura lui Jean Pădureanu de la Gloria Bistriţa la Gaz Metan Mediaş, întinde o mână miloagă şansei de a rămâne în prima divizie. Spunea el că abia aşteaptă decesul ţapului ispăşitor de la Piteşti, pentru ca Mediaşul să rămână în trena ligii lui Mitică. Nici Farul, a doua candidată la retrogradare, nu a depus armele. Mai e loc de joc şi pentru bosânceni. Cel puţin aşa promit propagandiştii cauzei.

Nici paşapoartele europene tăsuite şi nici diplomele de absolvire falsificate nu reprezintă singura soluţie de alimentare a finalului continuu. De n-o fi să fie salvare prin justiţie, mai există şi alte metode de supravieţuire. Ne putem aştepta ca nişte echipe cu drept de promovare, cu simţire sensibilă şi fără zestre să spună accept unor mariaje împotriva naturii. Peştălăii de pe centura primei divizii devin uneori peţitori irezistibili. Dacă veţi obosi în tentativa de a descurca iţele unor aranjamente prea complicate pentru un neantrenat în sforării, odihniţi-vă într-o comedie la fel de continuă ca şi finalul campionatului. Steaua şi Dinamo îmbogăţesc sezonul estival cu astfel de spectacole.

×
Subiecte în articol: editorial