x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Firea ia o măsură radicală pentru reducerea poluării 

Firea ia o măsură radicală pentru reducerea poluării 

de Dan Constantin    |    14 Aug 2019   •   10:55
Firea ia o măsură radicală pentru reducerea poluării 

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei, a anunțat o măsură radicală pentru a reduce poluarea produsă de cele peste 1,6 milioane mașini înmatriculate în București. Este pentru prima oară când un primar propune un plan cu adevărat eficient pentru a bloca accesul în trafic al mașinilor care produc mari cantități de noxe din cauza stării tehnice. Datele prezentate arată că automobilele non euro sau sub norma tehnică euro3 sunt de ordinul miilor, dar produc un atac violent asupra calității aerului. DESEMNAREA UNUI PERIMETRU CENTRAL ÎN CARE ESTE INTERZIS ACCESUL VEHICULELOR POLUANTE reprezintă o măsură absolut necesară pentru sănătatea populației. 

 În plus se instituie și o ordine în ceea ce privește accesul în București al mașinilor aflate în „tranzit permanent”. Cele înmatriculate în alte localități sau alte țări vor avea nevoie de o vignetă cu valabilitate de o zi, pentru o sumă modică. Suma pentru acces anual este însă mai consistentă. 

Propunerea Primarului General ESTE SUPUSĂ DEZBATERII PUBLICE, urmând ca în toamnă să treacă spre aprobare în Consiliul General, astfel ca decizia să poată fi aplicată de la 1 ianuarie 2020. Cârtitorii de profesie vor fi scoși la înaintare pentru a combate planul primarului general. Mafia traficanților de rable și a înmatriculărilor în BULGARIA va reacționa, suntem siguri, cu vehemență, clamând dreptul la proprietate.

Să nu uităm însă că măsuri asemănătoare sunt deja aplicate în multe orașe europene. În București ele reprezintă o premieră care trebuie SUSȚINUTĂ. Poluarea și descongestionarea circulației din Capitală nu pot fi rezolvate prin măsuri paleative. Ceea ce propune Gabriela Firea este un pas important pentru a diminua poluarea și a asigura ordine în anarhia înmatriculărilor.

 În concluzie, un BRAVO PENTRU GABRIELA FIREA!

×