x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Folk you!

Folk you!

de Marius Tucă    |    05 Iul 2005   •   00:00

Nu, nu este o injuratura oarecare! Nu este nici macar una muzicala. Este, trebuie sa recunosc, n-am incotro, o trimitere la originile unei muzici de care am avut, avem si vom avea nevoie.

A fost, vrem, nu vrem, de multe ori muzica supravietuirii noastre pentru frumos! A fost poezia muzicii noastre, de multe ori printesa, de multe ori cenusareasa. Parca in nici o alta muzica nu ne-am regasit, mai ales atunci cand ne-a fost mai greu, asa cum ne-am regasit in muzica folk. "Folk you!" este o provocare extraordinara pe care o lansam in aceasta vara cu acel curaj pe care numai o astfel de muzica poate sa ti-l dea.
Pe langa multe alte provocari de care ati avut parte de la Jurnalul National, venim acum cu o provocare de suflet: Folk you! In zilele care urmeaza, veti afla tot ce trebuie despre folk-ul de tabara. Un "folk de tabara" care va reuni in concerte cei mai mari artisti ai folk-ului, dar, in acelasi timp, pe aceeasi scena vor canta si cei care au ceva de spus si nu au putut pana acum sa o faca!

"Folk you! - Folk de tabara" inseamna si o intoarcere la om si (doar) chitara, tocmai pentru a se face auziti intr-un zgomot, intr-o harmalaie in care nimeni nu mai asculta pe nimeni. "Folk you!" inseamna si inconstienta de a crede intr-o cauza de multe ori pierduta! "Folk you!" este, asadar, marea noastra provocare de suflet, muzica si poezie din acest an. Folk you…

×
Subiecte în articol: editorial folk