x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Forumistii nu se imbata cu apa de la chiuveta

Forumistii nu se imbata cu apa de la chiuveta

de Ion Cristoiu    |    09 Apr 2006   •   00:00
Forumistii nu se imbata cu apa de la chiuveta

Majoritatea forumistilor sunt portocalii, portocaliu de Cotroceni, as adauga. Ar merita, poate, o dezbatere, chiar pe Forum, a chestiunii: de ce nu sunt si forumisti PSD-isti?

In loc de comentariu la editorialul meu din 5 aprilie 2006 cu titlul Misterele mitingului anti-Basescu, cineva iscalind Simona S. planteaza urmatorul mesaj:

"Forumistii sunt mult mai pertinenti decat I.C. Citind cu multa rabdare parerile forumistilor, oricine isi poate da seama ca I.C. este mult inferior majoritatii care posteaza aici.

Desigur, ma refer la bunul simt si la expunerea lucida a evenimentelor.

Bineinteles sunt exclusi cei care folosesc Forumul doar ca sa se injure intre ei sau pe I.C.

Cel putin I.C. are inca o urma de onestitate si recunoaste public ca majoritatea «analizelor» expuse de dinsul sunt de fapt preluate de la forumisti.

Trist pentru I.C., lauda pentru forumisti".

Sarind peste asertiunea ca eu as prelua in editorialele mele, ironizate drept "analize", opiniile de pe Forum (de unde a mai scos-o si pe asta!) recunosc dreptatea afirmatiei despre forumisti care reusesc sa limpezeasca apele.

Cel putin in zilele din urma, opinia iscalita Simona S. acopera o realitate.

Majoritatea forumistilor sunt portocalii, portocaliu de Cotroceni, as adauga. Ar merita, poate, o dezbatere, chiar pe Forum, a chestiunii: de ce nu sunt si forumisti PSD-isti? In cateva din intamplarile recente - asumarea anticomunismului, mitingul de la CNSAS - am dat dreptate lui Traian Basescu. Atat de pronuntat incat un lider PNL, neintelegand pozitia mea de echidistanta, mi-a reprosat, mai in gluma, mai in serios, ca am devenit pro-prezidential.

Simtindu-ma un aliat, fanii lui Traian Basescu au sarit sa-mi dea o mana de ajutor.

Surprinzatoare uneori.

Cineva care semneaza Monitor imi pune la dispozitie pe Forumul la editorialul, un miting anti-Basescu, un document senzational: statul de plata al functionarilor de la CNSAS, sub propozitia, Furt de peste 100 de miliarde din banii pentru medicamentele pensionarilor.

Nu-l reproduc aici. Cei interesati il pot citi pe Forumul editorialelor mele din Jurnalul National.

E un bun prilej de a face apel la cititori sa-mi trimita prin intermediul Forumului documente mai aparte. Imi vor servi la editoriale sau la interventiile tv. Nu de alta, dar neavand o redactie la dispozitie, sunt obligat sa ma documentez de unul singur.

Alti forumisti au intervenit in dezbatere cu puncte de vedere incitante, ba chiar si temeinice.

Deja binecunoscutul Danka scrie despre mitingul de la CNSAS:

"Circoteca de la CNSAS a fost clar directionata impotriva lui Basescu. Este greu de crezut ca un personaj ca Ticu Dumitrescu poate genera atit patima incit sa se puna de o mica revolutie. Sa nu ne imbatam cu apa de la chiuveta".

Un alt forumist, Codrin, pune punctul pe i:

"Este mult prea bizar ce s-a intimplat la CNSAS. Consider ca era logic ca la sfirsitul alegerilor daca Dumitrescu nu a fost ales pentru ca nu a candidat, atentie, sa fi fost huiduit de «popor» macar cu aceeasi duritate cum a fost Basescu hulit".

Despre miting, un alt forumist pe care-l stiu competent, Alecu Porcu, scrie:

"Cred ca, in esenta, huiduielile au insemnat semnalul concret al divortului definitiv in alianta. Pare sa fie si concluzia de moment a dlui Basescu, din moment ce el ne-a dat aseara si o schita de calendar electoral".

Inteligenta forumista are note evidente de dracusor.

Eu, de exemplu, nu m-as fi gandit la explicatia data de Hera refuzului lui T. Basescu de a merge la meci. Un mesaj care porneste de la faptul ca joi seara, la Sinteza zilei, am dat lui T. Basescu nota 5, iar lui Tariceanu, nota 10:

"Notele date de dvs. (10 Tariceanu si 5 Basescu) sunt corecte.

Motivatia este insa gresita.

Pentru ca nu faptul ca Becali l-a jignit pe Tariceanu l-a determinat pe Basescu sa nu se duca la meci. NU!!!

Ci pentru ca aflase - doar politia politica SPP-ista care se intereseaza ce i se poate intampla presedintelui, nu-i asa - aflase, deci, ca Tariceanu se va duce la meci si nu va sta in tribuna oficiala. La fel si Copos.

Si atunci ramanea Basescu si Becali! Halal tribuna oficiala.

Si cu gandul indreptat catre cei cu gandirea colectiva s-a gandit la doi iepuri: nu devine penibil si motiveaza si ceva acolo despre premierul pe care ieri il jignea cu smecherii si cate altele!

Asa ca merita nota 5 ca nu s-a dus presedintele Basescu, fata de zero barat daca se ducea la meci si ar fi stat el si Becali in tribuna oficiala".

Despre pozitia lui T. Basescu fata de anticomunism, unul dintre cei mai activi forumisti (l-am intalnit si pe alte Forumuri), Adrian Pitu, mi-a trimis o analiza exceptionala, intitulata Zbor deasupra unui cuib de cuci.

As vrea sa-l folosesc intr-un editorial separat, saptamana viitoare.

Astept pe Forum sa-si dea acordul.
×
Subiecte în articol: basescu editorial