x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fotbal glumeţ, deznodământ reportat

Fotbal glumeţ, deznodământ reportat

de Dan Dumitrescu    |    26 Mai 2009   •   00:00

Etapa care l-a debutat pe Gigi Becali ca antrenor a avut o vinere anostă. Braşovul ne-a servit specialitatea casei prin egalul cu Oţelul. Steaua şi-a conservat şi ea calificativele, pierzând la Timişoara.



Sâmbătă, în schimb, a debutat furtunos. Buzăul a realizat un rezultat de chindie cu Vasluiul. 4-1! Rezultat care i-a stârnit sinceritatea lui Adrian Porumboiu. Patronul moldovean a vorbit cu mult năduf despre proştii din dotare, despre îndestulata lor nesimţire. Şi oltenii au legat Dulăul de căruţă. Universitatea i-a prins pe rapidişti anesteziaţi după victoria din Ghencea şi le-a administrat un 3-0 mai adevărat decât zeama de varză.

Aceste rezultate păreau a fi consumat porţia de nebunie a momentului. Ele ne-au apropiat de cel mai aşteptat meci al etapei, Unirea Urziceni - Dinamo. Majoritatea microbiştilor, nişte oameni acolo şi ei care ştiu dureros ce e suta de lei (mare Poetul!), pronosticau victoria întremaţilor dinamovişti în faţa îndatoratului Bucşaru. Pronosticau rezultatul care va declanşa fiesta canină. Numai că întâmplarea s-a revoltat, şi-a mai intrat ea o dată în rol şi deznodământul acestui campionat glumeţ a fost reportat pentru ultimele două etape.

Rezultatul meciului Unirea - Dinamo a răsturnat ordinea financiară a tranziţiei. Săracii Bărăganului au trudit fără emfază şi au reuşit astfel să ofilească trufia băieţilor de asfalt. Emotivii au reacţionat în consecinţă, plătind tribut exuberanţei sau dezamăgirii profunde. Emotivii chinuiesc realitatea încercând să o inventeze în alte coordonate decât cele ale întâmplării de fapt.

Victoria Unirii Urziceni are o singură explicaţie. Fără a forţa în vreun fel superlativele fotbalului, nici nu cred că ar fi capabilă să o facă, Unirea a fost în joc peste adversar. Unirea şi-a consumat judicios toate argumentele care-i caracterizează detenta de moment. Dinamo, în schimb, a părut o echipă neantrenată, o echipă a cărăuşiei haotice, o echipă pe care nu o poate salva din mediocritate decât vreo execuţie individuală de excepţie. Mircea Rednic a dat vina pe fluieraşi.

 A spus el: "Arbitrul a făcut tot posibilul ca rezultatul să rămână 1-0". Cred şi eu că Fernandez le-a anulat dinamoviştilor un gol valabil. Cel care a anulat însă cu adevărat şansa unei victorii dinamoviste a fost chiar dresorul. Dacă la Dinamo s-ar acorda un trofeu pentru antrenorul anului, Cristi Borcea i-ar face concurenţă serioasă lui Mircea Rednic. Patronul pare a avea un serios avans la puncte în faţa tehnicianului.

Dar nu aceasta-i problema momentului. Mai sunt de jucat două etape. În aceste condiţii, Rednic mai are o şansă să-i ia faţa lui Borcea. Dacă poate. Dacă nu, nu!

×
Subiecte în articol: editorial