x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fotbal puţin, scandal cât cuprinde

Fotbal puţin, scandal cât cuprinde

de Dan Dumitrescu    |    06 Mar 2009   •   00:00

Răzvan Lucescu a avut întotdeauna o ţinută aproape impecabilă. Mă refer, desigur, la ţinuta sa vestimentară. Trendist prin excelenţă, cu dare de mână şi aproape rafinat în selecţie, Răzvan pare că este coborât de pe podium la orice oră din zi şi din noapte. Numai că în cazul său zicala aceea cu “haina îl face pe om” nu se potriveşte de nici un fel.



La Răzvan Lucescu ţinuta vestimentară contrastează puternic cu cea comportamentală. Probabil că cel care a ştiut să aleagă bine din rafturile magazinelor de ţoale a optat nefast atunci când şi-a ales modelele în viaţă. Altfel nu pot să-mi explic cum de reuşeşte actualul antrenor al Braşovului să se mişte absolut natural în zona scandaloasă a fotbalului. Iar dacă ar fi să-l căutăm la modele pe Răzvan, ne oprim într-o vecinătate ba familială, ba familiară. Bunicul Mircea şi tăticul Vamă sunt cei care îl antrenează visceral, cei care protejează asiduu răsfăţul ţâfnos al micuţului Răzvănel.

Meciul FC Braşov – Steaua ar fi avut toate şansele să domine sportiv afişul etapei care începe astăzi. A ratat însă această şansă deoarece gazdele au furat startul, băgând la înaintare şicane jegoase. Reprogramarea de ultim moment a meciului într-o altă zi şi la altă oră reprezintă o manevră pusă la cale de Răzvan Lucescu cu scopul de a-şi crea oarece avantaje de start în confruntarea cu Steaua. Stratagema în sine reclamă o lipsă de bărbăţie pe care juniorul n-are decât să şi-o asume pe proprie răspundere. Ne-am obişnuit deja să aflăm de la Lucescu jr că toate insuccesele sale, dar absolut toate, nu sunt decât consecinţe ale furăciunii, ale unei monstruoase coaliţii care urzeşte împotriva sa. Ne-am obişnuit, de asemenea, să aflăm că doar succesele îi aparţin firesc şi în totalitate, chiar şi atunci când ele sunt fabricate prin abilităţi manageriale. Aşadar, nimic surprinzător în comportamentul lui Răzvan Lucescu. Tot un nimic bifăm la capitolul surprize şi în cazul lui Dinu Vamă. El evoluează alături de junior într-o complicitate firească, inclusă în fişa postului. Nefireşti şi condamnabile mi se par complicităţile prin care cei doi au reuşit să pună ştampila adevărului pe o minciună sfruntată. Aceea a “accidentării” de ultim moment a instalaţiei de nocturnă.

Nocturnei stadionului din Braşov i-au sărit siguranţele. Modelul a fost deja brevetat şi, în consecinţă, ne putem aştepta ca şi alte instalaţii să pice la comandă câtă vreme nu vor fi scurtcircuitate traseele fraudei. Până atunci nu avem decât să ne asumăm nocturna comportamentală, responsabilitatea aperitivelor fotbalistice, ale unei competiţii de matineu. Doar spectacolele de gală beneficiază de lumina reflectoarelor.

×
Subiecte în articol: editorial