x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Frumuseţea interioară

Frumuseţea interioară

de Tudor Octavian    |    07 Iun 2008   •   00:00

Ce noroc pe ţara noastră! Fănel Bălegaru, din Fălciu Gară, a fost desemnat cel mai frumos bărbat din lume. E drept că prin tragere la sorţi, dar ce contează. Important e că a căzut norocul pe un român.

Ce noroc pe ţara noastră! Fănel Bălegaru, din Fălciu Gară, a fost desemnat cel mai frumos bărbat din lume. E drept că prin tragere la sorţi, dar ce contează. Important e că a căzut norocul pe un român.

Ca să fie mai ieftin, concursul anual pentru Mister Univers are începînd din acest an o desfăşurare simplă. Bărbaţii care vor să participe trimit prin internet toate datele cerute de juriul inter­na­ţional şi aşteaptă, ca la loterie, ziua cea mare. Anul acesta s-au înscris aproa­pe trei sute de milioane şi a cîşti­gat Fănel. Băiatul cel mare al familiei Bălegaru are ceea ce se cheamă doar frumuseţe interioară. La exterior, nu se deosebeşte prin nimic de ceilalţi flă­căi cam sluţi şi arşi de soare din localitate. În urmă cu opt ani, după ce a fost re­fuzat de Ionela, cu nişte vorbe ex­trem de neplăcute, Fănel Bălegaru a de­cis să nu se mai uite niciodată, dar niciodată în oglindă. Să se bazeze numai şi numai pe frumuseţea sa interioară.

Citind întîmplător mai multe articole despre persoane care şi-au schimbat sexul printr-o operaţie, fiindcă sim­ţeau că între picioare erau altcineva decît ce aveau, Fănel s-a interesat dacă există şi operaţii pentru schimbări de mutre. Simţea el că mutra nasoală pe care o purta nu era a lui, că o înlocuise la naştere o moaşă cu a altuia, dintr-un pat vecin. Nu există lucru rău care să nu aibă şi o parte bună, la fel cum nu există bine care să nu conţină şi un procent destul de mare de rău. După ce a încetat să-şi mai analizeze chipul în oglindă şi să-şi blesteme soarta, pentru că nu avusese şi el parte de o faţă bălaie şi lunguiaţă ca a fiului popii din Fălcoieşti Sat, Fănel Bălegaru s-a gîndit adesea la frumuseţea sa interioară şi a ajuns la concluzia că, de fapt, faţa era a lui, dar că moaşa se păcălise şi-i schimbase interiorul sufletesc cu altul mult mai frumos.

Titlul de Mister Univers l-a cam derutat, deoarece toată lumea i se adresa acum ca la perfecţiunea întruchipată şi la toate televiziunile, pe unde-l purtau ca pe sfintele moaşte organizatorii din Chicago, patru ceasuri durau numai pieptănatul şi machiatul. Ca să nu mai vorbim despre vedetele cu sîni de silicon, care i-i vîrau mereu sub nas şi-i ziceau în engleză Feny şi Feinăl, ignorînd cu totul armonia desăvîrşită din gîndirea şi din simţurile sale.

Într-o zi, chiar în timpul turneului din Japonia, Fănel Bălegaru a auzit la radio un nume care i s-a părut din prima clipă a fi adevăratul său nume. Yurisagy Kawabata. S-a interesat pe loc ce-i cu numele ăsta şi a aflat că în japoneză Yurisagy Kawabata înseamnă Fănel Bălegaru. Şi nu într-o traducere apro­ximativă, ci într-una foarte exactă. A fost destul apoi să întrebe la hotel în cît timp ar putea primi cetăţenie japoneză, întrucît frumuseţea sa interioară se vădea clar de origine niponă, că japonezii atîta aşteptau! Pînă seara a primit buletin de Tokyo şi i s-a promis şi o operaţie estetică la ochi. Nu să-i facă mai oblici, fiindcă îi avea crucişi din naştere, ci să-i mai îndrepte.

Ce lipsă de noroc pe ţara noastră! Am fi avut şi noi măcar un Mister Univers, pînă ce se va trage şi Nobelul la sorţi.

×
Subiecte în articol: editorial fănel fănel bălegaru