x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fuga Robertei

Fuga Robertei

de Razvan Barbulescu    |    18 Apr 2012   •   19:38

Liniste, numara Roberta! Apelul a intrat in patrimoniul Parlamentului, dupa cum "tehnologia Roberta" de numarare a voturilor este predata in scolile de politica si administratie, protagonista fiind monitorizata de Who’s Who pentru acelasi motiv. La fel de celebra ca "liniste, numara Roberta" e si replica opozitiei ­ frumusetea trece, prostia ba.

Chestiunea politica a zilei e fuga Robertei. A doua. Mai tare ca fuga lui Bach. Mostenire de familie. In 22 decembrie, dupa ce sudase portile uzinei, tatal Robertei, se zice, fugea de rupea pamantul, alergat de lucratorii de la 1 Mai. Si asculta Bach.

Prima fuga a Robertei se consumase la instalarea in scaunul de presedinte al Camerei. Scancea in plen ca ea nu mai sta langa Nastase, ca-i fura ideile..., striga pe holuri ca frumusetea trece si ca o intimideaza intelectual.

Ultima fuga a Robertei s-a produs alaltaieri, cand o alergau pesedistii sa-i ia presedintia. N-au prins-o. Pedelistii au fentat plenul, strigand care pe unde apuca, important e trandafirul si biroul permanent, important e trandafirul si biroul... biroul permanent al Camerei ­ sapte oameni ai coalitiei, sase de la opozitie. Dar nici biroul nu era de gasit.

O aiureala intreaga. Opozitia avea plenul majoritar dar nu-i folosea la nimic, fiindca nu se intrezarea biroul.

Fuga lui Anastase de la Camera Deputatilor are rostul sa traga de timp pana la alegeri, pana se injgheaba gruparea Ungureanu. Inainte de Pasti, Roberta ii pacalise la fel, a "sigilat" plenul, le-a dat vacanta si le-a urat sarbatori fericite. La Ploiesti, de Inviere, le-a urat si de Sfantul Ion. S-o tina electoratul minte.

Abandonat de Basescu, PDL-ul dispare incet dar sigur, pe felii. Cand a plecat Boc, Udrea jubila, era de neclintit. Evenimentele au luat-o insa razna. Nu pricepea de ce trebuie sa plece si ea. Ungureanu parea abordabil, dar n-a fost, s-a infipt in piscinele ei. Suvitele blonde, care au ravasit politica romaneasca, nu mai impresionau pe nimeni. L-au garantat pe Prigoana, insa lucrurile sunt confuze ­ cine pe cine mai garanteaza? In momentele sale de singuratate, Prigoana e apasat, Plescoi il trage la fundul sondajelor.

In ’96, la Las Vegas, miss Roberta i-a tulburat pe americani salutandu-i intr-o superba americaneza, buna ziua, my name is Roberta... Astazi, o hinghereste Ponta. Ponta nu-i ca Nastase. E abrupt, n-are sentimente, numara pe degete ca un administrator de bloc: s-a dus Boc, s-a dus Udrea, se pregateste Anastase...

×