x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Geniu, Guvern şi Scatologie la liberali!

Geniu, Guvern şi Scatologie la liberali!

de Valentin Stan    |    01 Sep 2007   •   00:00
Geniu, Guvern şi Scatologie la liberali!

Profesorul de drept internaţional, asezonat cu "dejecţii" de limbaj inevitabile unei găndiri cu ardere internă incompletă, Meleşcanu le-a explicat tinerilor liberali la Şcoala de vară de la Costineşti cum e cu fişa ontologică a PSD-ului şi moţiunea de cenzură: "Situaţia PSD este foarte dificilă. Ori intră-n rahat, ori se fac de rahat. Dacă nu prezintă moţiunea, intră intr-un rahat foarte mare. Dacă o depun insă şi ea pică sau trece, vă informez respectuos că intră intr-un rahat şi mai mare".



Dublu - "Rafinatul" Tăriceanu a pornit lupta cu "centaurul" Băsescu pentru asanarea societăţii romăneşti, prin purificarea liberală a limbajului licenţios, specific mitologicului marinar! Marea incleştare s-a dat cu Băsescu, evident, atunci cănd Băsescu nu era de faţă! Bravul gentleman Călin şi-a incordat muşchii capului şi a emis o frază coerentă de condamnare făţişă a grobianismului băsescian de tip "limbaj de mahala", "proferare de minciuni", "atacuri murdare", "politicianism de mahala" (conform comunicatului postat pe site-ul PNL, la 21 februarie 2007). Tăriceanu şi-a făcut incălzirea cu Cezar Preda, vajnicul "argonaut" mereu in căutarea Lănii de Aur a adevărului "marinăresc". Cuvintele lui Tăriceanu, adresate "eroului" PD-ist in plin Parlament, de o puritate a verbului fără egal, au rămas in Iliada politicii romăneşti: "Tu oricum eşti un tămpit"! (conform Realitatea TV, joi, 7 iunie 2007, 15:22).

Fidelii săi partizani, crescuţi la şcoala venerării maestrului, au luat notă!

Profesorul de drept internaţional, asezonat cu "dejecţii" de limbaj inevitabile unei găndiri cu ardere internă incompletă, Teodor Meleşcanu le-a explicat tinerilor cursanţi liberali la Şcoala de vară de la Costineşti cum e cu fişa ontologică a PSD-ului in materie de moţiune de cenzură: "Situaţia PSD este foarte dificilă. Ori intră-n rahat, ori se fac de rahat. Dacă nu prezintă moţiunea, intră intr-un rahat foarte mare. Dacă o depun insă şi ea pică sau trece, vă informez respectuos că intră intr-un rahat şi mai mare". (conform Ziua, 31 august 2007).

Revoluţia scatologică a liberalilor nu putea fi completată decăt de o mare versatilitate a spiritului şi a geniului liberal, in măsură să potenţeze valenţele de exprimare gen Meleşcanu. Şi numele lui a fost Cioroianu! Acest Adonis al logicii aristotelice a promis realizatorului emisiunii "Ştirea zilei", de pe Antena 3, din 29 august, conform Rador:

"Nu este nimic rău in a face afaceri intr-o ţară vecină; şi, că veni vorba de afaceri, la reuniunea anuală a ambasadorilor, pe care o voi deschide luni, o reuniune care va dura trei zile (…), eu voi spune foarte clar că unul dintre criteriile de judecată ale ambasadorilor romăni va fi inclusiv acesta, al reprezentării economice a Romăniei in afară, pentru că trebuie să ne invăţăm, că este vorba de Republica Moldova sau că este vorba de alt stat, Romănia trebuie să fie prezentă mai puţin cu declaraţii şi... trebuie să fim activi".

Intrebat de realizator ceva mai tărziu ce părere are de "vănzarea a 75% din Rompetrol către compania de stat din Kazahstan", Cioroianu a răspuns "genial", conform Rador: "Inţelegeţi că nu mă pricep la afaceri de acest gen (…) n-am expertiză"! Adică ministrul de Externe işi propunea să dea note ambasadorilor Romăniei, in funcţie de promovarea afacerilor romăneşti in străinătate, dar personal nu se pricepea nici măcar cu o părere şi nu avea expertiză in afaceri "de acest gen"! El, şeful ambasadorilor, pe care urma să-i evalueze!

Acelaşi Cioroianu, intrebat de reporter, intr-un interviu pentru Radio Free Europe, la 2 august 2007, referitor la stadiul elaborării legislaţiei pentru cetăţenie, cu trimitere directă la "rezidenţii" din Moldova, a dat următorul răspuns de mare "vibraţie" spirituală: "Eu nu am nici un fel de expertiză juridică şi nu aş putea să vă dau nici o informaţie legată de acest subiect"!

Apropo de moţiunea PSD! Intr-adevăr, dragii mei liberali, VOI sunteţi Guvernul! Chiar credeţi că PSD ar putea "intra intr-un rahat şi mai mare"?



×
Subiecte în articol: editorial