x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale George Copos recidivează

George Copos recidivează

de Dan Dumitrescu    |    26 Ian 2008   •   00:00

George Copos a anunţat ritos că a decis să se retragă din fotbal. Patronul Rapidului recidivează.

George Copos a anunţat ritos că a decis să se retragă din fotbal. Patronul Rapidului recidivează. A mai ameninţat cu retragerea, dar, de fiecare dată, pe parcursul dintre vorbă şi faptă a făcut cale-ntoarsă. Antecedentele i-au şubrezit credibilitatea. Tocmai de aceea declaraţia actuală pare neconvingătoare. Sunt foarte mulţi cei care cred că George Copos practică din nou un joc perfid. Că pozează în victimă copleşită de amărăciune doar pentru a beneficia de returul compătimirii. Compătimire pe fondul căreia vor fi trecute cu ve­derea divergenţele pe care le are cu suporterii şi cu procurorii DNA.

 

Sigur, prima tentaţie este aceea de a te alătura opiniei majoritare. Atitudine comodă şi lipsită de risc. Eu prefer însă aventura. Pentru că între vechile episoade şi actuala atitudine a patronului rapidist disting diferenţe care mă pun pe gânduri. Până acum, ori de câte ori domnul Copos ameninţa (sau promitea) că se va retrage din fotbal, prezenta şi motivul concret al deciziei sale. Scopul era clar. Mă ajutaţi să sar şanţul şi, pe malul celălalt, vom fi din nou împreună. De această dată domnul Copos şi-a anunţat retragerea fără a mai preciza motivele concrete care au determinat decizia. El nu mai cere, aşadar, ajutor. Marginalii s-au gândit imediat la divergenţele pe care le-a avut cu suporterii în cazul Pancu şi la implicarea sa în ancheta demarată de DNA. Dar, în trecut, domnul Copos a depăşit cu abilitate momente cu mult mai dificile decât cele cu care se confruntă la ora actuală. Nu cred, în consecinţă, că ameninţările DNA şi ale suporterilor au fost capabile să răpună un competitor redutabil, un competitor de talia domnului Copos. Nimic nu mă împiedică să cred însă că cele două evenimente au constituit, într-adevăr, picături care au făcut preaplinul amărăciunii domnului George Copos. Iar aceste acumulări în timp sunt capabile să genereze o hotărâre sinceră şi poate chiar irevocabilă.

 

Nu l-am menajat niciodată pe George Copos. În reproşurile pe care i le-am făcut în decursul timpului am apăsat deseori pedala chiar mai mult decât s-ar fi cuvenit. Urmăream să creez reacţie la un om al convingerilor trainice. Nu pot să nu recunosc însă că George Copos a făcut şi mult bine Rapidului. Din păcate, certificarea acestui adevăr este împinsă către o realitate viitoare şi este condiţionată de materializarea anunţatului divorţ.

×
Subiecte în articol: editorial copos georg