x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Georgigeii Copos şi Becali, debut in Cupa Catani

Georgigeii Copos şi Becali, debut in Cupa Catani

de Dan Dumitrescu    |    28 Sep 2007   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Mare eveniment mare in fotbalul lui Mitică. In prima zi din săptămăna a cincea a lunii septembrie din anul de graţie 2007, georgigeii Copos şi Becali au zis prezent in faţa procurorilor de la cea mai anticorupţie din Romănia. Mai după asta, la o zi, a fost a chemat să shakireze pixul pe la DNA şi Cristi Butelie Borcea.



PUNCTUL PE EI
Mare eveniment mare in fotbalul lui Mitică. In prima zi din săptămăna a cincea a lunii septembrie din anul de graţie 2007, georgigeii Copos şi Becali au zis prezent in faţa procurorilor de la cea mai anticorupţie din Romănia. Mai după asta, la o zi, a fost a chemat să shakireze pixul pe la DNA şi Cristi Butelie Borcea. Aţine-te, frate, la cotitură, şi-au zis ăi morţi de curiozitate. E rost de mare bărfă. Măcar acu căt au intins ăştia covorul roşu pentru greuceni. Că are şi fotbalul miniştrii lui, deşi nu e partid de guvernare. Ce mai tura, vura? Ce de minte-n cap şi căutătură ageră avură garizii ăştia de-au reuşit ei să ginească cataroiul din ochiul suţilor! Doar noi şi macaronarii om avea de sporovăit la puradei. Că franţuzii au şi uitat de ţapul ăla ispăşitoru de punea francii la dospit prin gropile din fundul curţii la nişte fotbaliatori de-ai OMului. Hai de pune banu pe numărul băftos, pe ăl de-o lua Cupa Catani.


Aşteptam de mulţi ani declanşarea unei investigaţii severe in golăniile care parazitează fotbalul.

Nu am insă puterea să cred că momentul adevărului a sosit. Mă tem că ne va fi dat să asistăm la punerea in scenă a unui scenariu cu care am fost păcăliţi şi altădată. Vă mai amintiţi, probabil, de "momentul 0" pentru care au depus jurămănt in cor toţi ligiştii lui Mitică. Nu ne-a trebuit mult timp pentru a ne convinge că nărăviţii au jurat cu raţa-n gură. Nici cel puţin impricinaţii nu au avut puterea să ne contrazică. Au făcut un doar pas inapoi, cerăndu-ne să recunoaştem că se mai fac blaturi, dar nu atăt de multe ca inainte.


Nu există om din fotbalul romănesc care să nu invoce existenţa corupţiei. Dar cănd se pune problema producerii dovezilor, curajoşii oratori fac pasul inapoi. Vor avea ei o altă atitudine in faţa procurorilor? Nu cred! Fiecare se va găndi că unda de şoc atinge unde nu te aştepţi, că orice adevăr poate şubrezi şi craca de sub picioarele sale. In acest caz sarcina dificilă a căutării dovezilor cade in sarcina investigatorilor de la DNA. Aici apare o altă intrebare. Vor avea procurorii lui Daniel Morar atăta ştiinţă şi atăta voinţă incăt să meargă pănă la capăt? Experienţa de pănă acum inclină balanţa spre răspunsul negativ.


Atrag atenţia că ne aflăm in faţa unui mare pericol. Dacă ancheta declanşată de DNA nu va defrişa adevărul pănă in cele mai mici amănunte, dacă la final de drum ni se va arunca in ochi doar praful unor furtişaguri mărunte cu făptuitori insignifianţi, putem pune cruce speranţelor noastre. Discursurile de genul "a investigat atotputernica DNA şi n-a găsit nimic. Noi suntem curaţi ca lacrima. Voi sunteţi bolnavii fotbalului" ne vor sparge timpanele.

×
Subiecte în articol: editorial