x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gigi Becali s-a eliberat din puşcăria mediatică a campaniei electorale

Gigi Becali s-a eliberat din puşcăria mediatică a campaniei electorale

de Dan Dumitrescu    |    12 Iun 2012   •   09:29

Competent, responsabil si exagerat de implicat in viata cetatii, Gigi Gheorghe Becali a acceptat sa candideze pentru primaria Bucurestilor. Regulile publicitatii impuse in campania electorala, desi deranjant de severe, nu l-au speriat. Gigi Becali a acceptat fara sa cracneasca puscaria mediatica la care a fost astfel condamnat. Pentru ca nici un sacrificiu nu putea sta in calea generozitatii cu care el s-a oferit sa le fie primar al bucurestenilor. Marinimia lui Gigi a fost insa citita cu recunostinta de votanti. Si rasplatita in consecinta, cu aceeasi generozitate. Bucurestenii l-au protejat prin vot pe Gigi Becali, preferand sa-si conserve idolul in afara oricaror ingrijorari edilice.
Zarurile au fost aruncate. Alegerile reprezinta deja eveniment arhivat in istorie.

De-acum, gata! Oprescu Sorin a fost condamnat, cu recidiva, la locul de munca, in timp ce domnului mult prea domn i s-a redat libertatea. Gigi Becali ne imparateste din nou cu discursurile sale. Dar pe alt ton. Spunea el ca in timpul campaniei a descoperit miraculos ce-i linistea. Linistea si binefacatoarele ei efecte. Spune ca nu va mai accepta sa fie hartuit toata ziua si pe oriunde de trebalaii din presa. Dar nici nu-i va lasa definitiv pe acestia de izbeliste. Le-a promis saracilor din media o portie saptamanala de palavre si nebunii, in cadru organizat, in cadrul unor conferinte de presa organizate, bine-nteles, la palatul cu pricina.

Gigi Becali s-a tinut de cuvant. Umblatorii pe urmele candidatului expirat nu au avut prea mult de asteptat. Nici nu se implinise ziua de la promisiunea facuta cand prima conferinta de presa a si fost convocata la palat. Tema predilecta a constituit-o, normal, fotbalul si noutatile la care Steaua a fost condamnata in ultimul timp. N-au lipsit intrebarile de circulatie nebuna. Dar, mai ales, n-au lipsit raspunsurile naucitoare. Toate promisiunile lui Gigi Becali au fost frumoase. Atat de frumoase incat sunau mai degraba a amenintare.

Laurentiu Reghecampf a fost inaintat la gradul de general stelist pentru faptul ca patronului i-au placut faptele de arme pe care impricinatul le-a comis la Chiajna. Nici angajamentele asumate de Reghe nu i-au displacut patronului. Sau, pardon, Imparatului. Gigi Becali ii acordase noului antrenor o perioada de gratie de sase luni. Antrenorul a supralicitat insa, promitand ca Steaua va straluci, sub comanda sa, in numai doua luni. Mai zicea ceva noul antrenor si despre telefoanele de pe banca, despre cat de-al dracului poate fi el in relatiile cu patronul. Gigi Becali a luat si aceasta declaratie a antrenorului tot ca pe o promisiune. In sensul ca antrenorul va lucra atat de bine, ca rezultatele vor fi atat de marete, incat orice ingerinta patronala n-ar fi decat inutila.

Personal, n-as paria nici o para chioara pe implinirea idealului fara cusur la Steaua. Cred ca nici Gigi Becali nu crede ce spune. Este doar luat de val. Ba, chiar e luat rau de val. Altfel n-ar fi fost predispus la filosofii atat de adanci: 'Eu vorbesc pe fapte, nu pe vorbe'. Dincolo de formularea maiastra, ramane amenintarea profundei cugetari. La primul dezechilibru, la prima inegalitate intre vorbe si fapte, imparatul va deveni calau. Iar generalul, generalul Reghe va fi nimicit de propriile promisiuni. Ca, vorba aia, asa e-n viata. In viata asta in care Gigi Becali s-a eliberat din puscaria mediatica a campaniei electorale.

×