x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Gol si goluri

Gol si goluri

de Dinu Olarasu    |    04 Oct 2005   •   00:00

Presedintele "perfect" trebuie sa aiba o parere despre toate care misca in ograda lui: poduri, rauri, ramuri sau pretul petrolului. Parerea lui e a celor multi. Declaratiile trebuie sa fie colorate, spontane, spuse verde in fata. Uneori sa semene cu sagetile aprinse, alteori cu cele otravite. Replicile lui sa faca deliciul ziaristilor, titlurile editiilor de maine vor fi spumoase, poporul se va amuza, tranzitia va merge mai departe, aderarea va fi in zare, calvarul va fi acelasi.

Presedintele "jucator" este pregatit pentru competitie: genunchiere, crampoane, aparatori de glezne, casca si manusi. Frumusetea situatiei in care ne gasim noi imi pare ca vine de la altceva: un teren plin cu jucatori, fiecare cu echipamentul lui, cu regulile lui. Straniu este faptul ca fiecare are si mingea lui. Unii vor sa joace oina, altii rugby, unii fotbal, altii tenis de camp. In acelasi timp.

Oricum, la cate "goluri" au fost inscrise in contul tarisoarei pana acum, nu m-ar surprinde deloc sa se prabuseasca tabela de marcaj, iar tribunele sa fie goale. Nu 100%. Pe ici-pe colo, cativa rontaitori de seminte privind cum rasare luna din spatele Circului.

×
Subiecte în articol: editorial