x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Greața și Furia

Greața și Furia

de Sabina Iosub    |    29 Iul 2019   •   07:47
Greața și Furia

Este incredibil de grețos câte calcule se fac în spatele nebuniei de la Caracal. Toți greii, greii “to be” și semizeii din politică, justiție, societate civilă adună, scad, schițează scheme. Toți se gândesc nu cum să scape dintr-o situație în care fiecare demnitar de rang înalt din ultimii 30 de ani are o vină, ci cum să puncteze dacă nu în favoarea lor, măcar întru încurcarea adversarilor.

De sărmana fată și ai ei distruși pe viață părinți abia dacă mai zice cineva ceva. De fetele încă dispărute se roagă mulți să rămână dispărute, să fie un caz cu “e doar un mort”! De anchetat până la capăt ancheta și operațiunea polițiștilor, procurorilor chiar și conduita judecătorului se vorbește doar așa ca să fie liniștit publicul pentru că nimeni nu vrea să dea cu bățul în cloaca din administrație, Interne, Justiție, așa-zisa societate civilă, dar înregimentată unor grupări. 

Fără exagerare, e halucinant!

Se manipulează fapte, se reinventează proceduri, se scot din sertare protocoale secrete. Se caută și găsesc oportunități. Fiecare vrea să câștige ceva din asta, să puncteze, să-și rezolve probleme.

E vreunul dintre aceste calcule legat de oamenii de pe stradă? Doar într-un singur fel! Să fie manipulați, câștigați, convinși să susțină o grupare sau alta. În rest, sunt doar masă de manevră. Așa cum au fost de fiecare dată când furia lor a fost capital de vânat.

Am zis furie? Oh, da, furie! Palpabilă! Ce palpabilă, o poți cântări! Tone de furie se scurg pe străzile acestei țări. Tuturor celor care vor să profite de o tragedie le-aș spune doar atât: ieșiți în stradă, dacă vă ține! În stradă, la plesneală, la nimereală, nu în stradă printre susținătorii aduși și îmbrăcați în culorile voastre, ca să vă fie simplu să-i recunoașteți. Măsurați, dacă aveți cum, furia care nu mai zace, dă pe afară! 

Uitați-vă în ochii lor și spuneți-le că totul o să fie bine, că o să faceți și o să dregeți. Voi, toți cei care în ăștia 30 de ani NU ați făcut! Priviți-i în față și încercați să le spuneți că, de fapt, a fost un caz izolat, că sistemul funcționează, că 112 și generalii lui sunt minunați, că procurorii își fac treaba, că polițiști care te trimit acasă după ce te iau la mișto sunt doar niște exagerări. Și nu de ieri-de azi! Spuneți-le în față ce le spuneți la televizor zi de zi, dar chemați-vă gărzile de corp aproape!  

Vreți să punctați? Mi-e teamă că o să fiți numărați! Exact ca la box! Nu de alta, dar Alexandra are vreo 19 milioane de părinți, frați, surori. Și toți sunt furioși cum nu au fost de la Colectiv! Atunci i-ați fentat! Acum, nu prea cred că mai aveți pe cine!

 

×