x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

Guvernarea de Spitalul 9. Cât e halatu’?

de Victor Ciutacu    |    15 Oct 2009   •   00:00

O ţară în care preşedintele în exerciţiu îşi nominalizează - în dispreţul logicii, în detrimentul majorităţii parlamentare transparente (65%) pe care a cerut-o obsesiv şi chiar a propriului partid - un premier privat, pentru uz propriu, alunecă pe un plan extrem de înclinat şi de alunecos către dictatură.

Pot să scrie, fie şi-n versuri, apologeţii de garderobă ai Jucătorului hectare de justificări ale gestului public de azi, însă pornirile dictatoriale ale lui Băsescu nu mai pot fi nici măcar mascate.

Iar de oprit vizionarul de birt nu poate fi vorba decât (dacă şi după ce partidele nefasciste din Parlament se trezesc la realitate) de o acţiune politică de tip concertat, cu scopul comun de a fi ales un preşedinte care măcar să nu dea foc la local.

Cu amendamentul de bun simţ că, pentru conservarea atât de încercatei sănătăţii psihice a naţiei, următorul pas logic ar trebui acela de a-l duce pe învins, imediat după validarea alegerilor, în clădirea cu faianţă albă pe pereţi ai cărei chiriaşi se prezintă Napoleon, Caligula, Regele Lear sau, după caz, Ceauşescu.

×
Subiecte în articol: editorial