x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Hidoşenia subumană a blatistului-şef

Hidoşenia subumană a blatistului-şef

de Victor Ciutacu    |    27 Noi 2009   •   00:00

La doar o zi plină după faimosul episod al "pumnului lui Băsescu", opinia publică-i clar împărărţită-n două: o parte condamnă vehement gestul violent (la mine-n cartier se cheamă "neve"), cealaltă-i caută scuze şi/sau alibiuri preşedintelui. Nu există variantă de mijloc. Ori e "jos", ori e "trăiască"! Cert este că, nici dacă s-ar fi străduit, Traian Băsescu nu ar fi reuşit, cu toată priceperea lui, să se plaseze-n mijlocul unui asemenea scandal. Trag şi eu, fără pretenţia de obiectivitate sau calitatea de deţinător al adevărului suprem, câteva tuşe...

Oriunde-n lumea democratică, un candidat la preşedinţie (nu mai vorbesc de un preşedinte-n funcţie) surprins în ipostaza în care s-a pus Băsescu aseară devine aproape automat istorie pentru viaţa politică. Unii pleacă benevol, alţii sunt rejectaţi.

Când ai tupeul greţos (a şaptea zi după scripturi) să susţii că n-ai dat într-un copil în viaţa ta, trebuie să te gândeşti că nu cu mult înaintea declaraţiei ferme de campanie căutai disperat, în direct, scuze penibile de tipul "m-o fi înjurat" sau "o fi făcut copilu' ceva".

Marele cap de familie, masculul alfa protector care-şi apăra familia împotriva agresiunilor verbale ale jurnaliştilor, şi-a devoalat intreaga-i hidoşenie subumană.

Mi-a plăcut cum, dincolo de penibilii ăia care perorau prin studiouri (Roberta Anastase şi Szobi Czeh ar trebui să stea ascunşi măcar juma' de an după enormităţile greţoase şe care le-au debitat), susţinând varianta abracadabrantă a falsului mogulilor contra luptătorului anticorupţie, maşinăria pedelistă a găsit instant salvarea. A fost scos pe piaţa talk-show-urilor, ca martor incocent şi întâmplştor, activistul portocaliu Iuraşcu. L-a spălat, l-a îmbrăcat la sacou/cravată, l-a livrat într-o oră (cu alai de sepepişti) la Realitatea şi la B1. Pe la casierie trece o trece el mai încolo. Dac-o mai avea unde...

Publicitarul de casă al preşedintelui, Felix Tătaru, spunea, joi seară, la Realitatea ca el a filmat şi că este un trucaj ordinar (adică prost făcut?). Atunci, pâna la aşteptata expertiză, să vina el cu originalul şi să demonteze făcătura. Mai precaut, Traian Băsescu n-a acuzat în prima declaraţie publică falsul. Oare fiindcă bănuieşte (sau ştie deja) că mai există şi alte filmări similare?

Virginele intelectuale de poştă pe bani publici se întreabă, chipurile naiv, de ce apar abia acum acele imagini. Fiindcă în toată lumea lucrurile compromiţătoare despre candidaţi se folosesc la şantaj şi/sau în campaniile electorale. Şi pentru că, dacă atunci nu exista interesul ca lumea să ştie, azi există.

Jucătorul şi-a pierdut antrenamentul de la atâtea blaturi televizate. Nu poţi să mai fii combativ şi performant în replică după ce apari numai la Radu Moraru la TVR şi la Radio România cu întrăbtători aleşi ori la Etno TV. Aşa că a devenit un soi de Gloria Bistriţa. Când joacă pe bune, ia de la trei în sus. D-aia l-a executat profesional Răzvan Dumitrescu. Fiindcă nu s-a pretat la tradiţionala reciprocitate.

Aştept contraatacul: film sau arestare? Fiara rănită-şi apără viaţa sfâşiind tot.

P.S. Numele experţilor sunt la loc sigur de ieri dimineaţă. Trei persoane le au salvate.


articol preluat de pe blogul lui Victor Ciutacu - Vorbe grele
×
Subiecte în articol: editorial