x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Împreună, pentru familia Bodnariu!

Împreună, pentru familia Bodnariu!

de Serban Cionoff    |    22 Dec 2015   •   21:31
Împreună, pentru familia Bodnariu!

Cu puțin vreme în urmă, în emisiunea <<100 de minute>> difuzată pe canalul Antena 3, s-a discutat, cu atenția cuvenită, despre inițiativa senatorului Titus Corlățean prin care se cere premierului, ministrului de externe, ministrului muncii și familiei să prezinte Legislativului rezultatele demersurilor pe care le-au întreprins pe lângă autoritățile norvegiene în vederea rezolvării situației dramatice în care se află familia Bodnariu. Familie căreia autoritățile acestui regat doresc cu orice preț să îi sechestreze cei cinci copii, în baza unor interpretări abuzive, distorsionate a spuselor uneia din fiice. Rolul determinant în instrumentarea acestor demersuri injuste și abuzive revenind Poliției Copilului. Prilej de a ne gândi, fără inhibiții sau sfiiciuni de circumstanță, până unde se poate ajunge atunci când niște fanatici ai corectitudinii (mai mult, mai puțin politice!) intră cu bocancii în viața oamenilor. De data asta, agresiunea împotriva familiei Bodnariu fiind motivată printr-o suspiciune de <> de care s-ar face vinovați părinții aparținând cultului penticostal. Nu mai lipsea mult pentru ca Poliția Copilului să invoce, în sprijin, preceptele atotbiruitoare ale ateismului științific!...

Din câte știm, autoritățile române au contactat oficialitățile norvegiene dar, până acum, nu sunt semne că demersurile au găsit ecou și, cu atât mai puțin, rezolvare.

Cum se va solda inițiativa senatorului Titus Corlățean, care, până acum, a întrunit peste 100 de susținători - iată o chestiune de al cărei răspuns poate depinde foarte serios evoluția cotei de încredere a Legislativului și a Executivului în rândul populației. În egală măsură, cred că este necesar ca întru susținerea unor asemenea demersuri să se pronunțe, răspicat și curajos, societatea civilă și lumea justiției. Cu atât mai mult cu cât există un precedent impresionant, mă refer la protestul inițiat de pastorul Cristi Ionescu din Chicago- <>- care a strâns circa 10.000 de semnături.

Din păcate, cazul familiei Bodnariu nu este, în Norvegia, o excepție. Dovadă fiind memoriul celor 38 de familii din Polonia, Lituania,Slovacia, Cehia,SUA, Brazilia, Filipine,India, Turcia, Iran și chiar… din Norvegia!, în care sunt denunțate multe asemenea grave încălcări ale drepturilor omului. Document adresat Comisiei Europene, Parlamentului European, Națiunilor Unite și Papei Francisc. Știu că Norvegia nu este stat membru al UE. În schimb, ca stat membru al marii familii a Europei Unite și al O N U, România poate și trebuie să aducă această situație în atenția instituțiilor europene și mondiale. Curtea Europeană a Drepturilor Omului fiind, prin excelență, o asemenea instanță căreia țara noastră i se poate adresa pentru a obține o dreaptă judecată și o sentință care să apere drepturile cetățenilor săi.

Avem, așadar, datoria morală, civică și patriotică să susținem și să promovăm aceste salutare demersuri. Avem datoria să fim și să rămânem împreună, pentru familia Bodnariu!
 

×