x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Înapoi la lupta de clasă!

Înapoi la lupta de clasă!

de Razvan Barbulescu    |    24 Mai 2010   •   00:00

Strategia Boc înmulţeşte numărul năucilor



Unde tai şi unde crapă! Aiureala Guvernului Boc, numită strategie pentru ieşirea din recesiune, ne-a întors în anii '50, tocmai când comunismul se aranja mai bine. Tăindu-se şi din banii pensionarilor, um­blân­du-se temeinic şi la banii bugetarilor, s-a trezit conştiinţa naţio­nală dospită în spiritul eticii şi echităţii. Şi s-a (re)împărţit lumea în două: să se ia de la bogaţi, jos mâna de pe săraci. Opiniile specialiştilor şi analiştilor (din ce în ce mai numeroşi) vin de-a valma peste tâmpeniile Executivului, mitingurile o dau pe chermeze în dans de pinguin, patronii se gândesc la joburi pentru bătrânetul care taie frunză la câini.

Întrebată ce părere are despre furtuna din Bucureşti (întrebare tâmpită, de altfel), o pensionară a zis că n-are pantofi pentru potopul ăsta, deoarece Guvernul îi taie pensia. Cel care l-a băgat pe dracu' ideologic în casa lui Boc a fost chiar şeful FMI, când a dezvăluit amănuntul că românilor li s-a zis să nu taie pensiile şi lefurile, ci să mărească impozitul "bogaţilor". Chestia asta cu bogaţii, în Franţa, de pildă, o cădea cum o cădea, dar în România, după abia 20 de ani, vine ca o mănuşă.

În consecinţă, strigările au luat culoarea peluzei: băi, să se ia de la bogaţi!
Patronii se apără: cu noi se mai ţine România. Ceea ce e adevărat.

Dar a mai aruncat unul o idioţenie de sorginte europeană: pensionarii să iasă la muncă! Nu mai au bani? Să pună mâna! Nu în sensul manglei, ci al efortului de solidaritate propus de preşedinte. Reciclarea şi recircularea pensionarilor s-ar petrece în spiritul vremurilor, nu după obiceiul stârpirii burghezilor în anii '50. Între altele şi fiindcă Guvernul n-are bani de o autostradă, darmite de un canal. Dar... ideile nu lipsesc. Pensionarii să vândă ziare, să crească melci, să se facă liftieri, să descarce şlepuri, să crească nou-născuţi, să dea cu bidineaua, să vândă căpşuni, să spele parbrize etc.

Relansarea economică în stil Boc demonstrează că o strategie buimacă va înmulţi rapid numărul năucilor.

×
Subiecte în articol: editorial