x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Indicele de confort termic

Indicele de confort termic

de Marius Tucă    |    27 Iun 2006   •   00:00

O doamna care seamana si dansa cu Romania, la fel de dodoloata si de fierbinte adica, ne avertizeaza ca n-avem voie sa bem bere si sa mancam inghetatala temperaturile astea!



Reporterii insista si specialistii raspund: "Se vor purta palariute albe, se vor consuma multe lichide, s.a.m.d.". E cald, foarte cald, si toti reporterii frenetici intra in vrie. Alearga cu disperare sa ia temperatura patriei. Ii baga termometrul pe unde apuca si dupa cateva minute il scot si, "senzational", "incredibil", "incendiar", nu-i asa, sunt 35 de grade Celsius. "La umbra", spun ei! Si adauga:
"Va dati seama cate grade sunt la soare?". "Cate sunt, cate sunt?", intreaba reporterii mai putin frenetici, aflati in studio, cu aerul conditionat sufland in freza, reporterii pe care-i penetreaza atat de adanc soarta celor care stau la soare, incat le apar broboane de sudoare pe frunte. O doamna care seamana si dansa cu Romania, la fel de dodoloata si de fierbinte adica, ne avertizeaza ca n-avem voie sa bem bere si sa mancam inghetata la temperaturile astea! Dar la care temperaturi? Dar cirese de iunie avem voie, tovarasa invatatoare? Si cum nici prognoza pe urmatoarele zile n-arata prea bine, "trei zile la rand peste 35 de grade!", mai e foarte putin si se instaleaza isteria. "Si acum dam din nou legatura in studio sa aflam cu cat au crescut temperatura in aer si temperatura corpului in ultimele cinci minute!" Iar pentru ca nu erau suficiente canicula, arsita si tot arsenalul lingvistic pentru a baga panica in populatie, a mai aparut si indicele de confort termic. Ce misto! Este indicele pe care poporul roman il astepta inainte de venirea americanilor, este indicele care ne va face sa stam de-aici inainte linistiti. Tarii, cat mai mult confort termic si un indice pe masura caldurii poporului roman.
Tot inainte!

×
Subiecte în articol: editorial