x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Îngerii păzitori

Îngerii păzitori

de Maria Timuc    |    29 Dec 2011   •   21:00

"Universul este construit astfel incat sa aiba grija si sa-si ghideze toate creaturile; pasarile au radar, liliecii au sonor, iar noi avem ghizi. Cand ne trezim cel de-al saselea simt si in­va­tam cum sa ne conectam la ghizii nostri angelici, vietile noastre aluneca in mod natural intr-un tipar in care to­tul este usor si fluent, in care su­fletele noastre evolueaza, ne indepli­nim scopul vietii si facem ca timpul petrecut pe Pamant sa fie extrem de placut", spune Sonia Choquette in cartea "Intreaba-ti ghizii"( Editura For You). Asadar, omul nu este pe Pamant ca o trestie in vant, azvarlita pe valurile inversunate ale ex­pe­ri­en­te­lor umane! Toate fiintele au "un in­ger pazitor", descris si acceptat de toa­te religiile lumii. Biserica ortodo­xa ii serbeaza pe ingeri in fiecare zi de luni a saptamanii, asa cum am citit intr-o carte ortodoxa, care are ca tema chiar "ingerul pazitor".

Autoarea mentionata mai sus spune, intre altele, ca ingerii sunt singurele fiinte celeste ce pot lua forma fizica pentru a veni in ajutorul oamenilor. Arhanghelii sunt acceptati si invocati ca fiinte luminoase, puternice si prezente in viata de zi cu zi in forme de care devenim constienti sau in forme pe care le intuim ca "spectaculoase", "magice" sau "misterioase". Cartea Soniei Choquette adu­ce indicii nenumarate ale pre­zen­tei si interventiei ingerilor sau a ghizilor, precum si indicii despre felul in care am putea sa comunicam si sa fim constienti de... ghidarea lor! Noi cre­dem ca unul dintre cele mai im­por­tante indicii ale conexiunii mintii si sufletului omenesc cu ghizii interiori sau cu ingerii ramane tocmai senti­mentul fluentei si al usurintei in ori­ce am face. Cand ne simtim mintea li­bera de incorsetari si ganduri nega­tive si avem sentimentul sufletesc de bine, de multumire, de bucurie, de in­credere, corelate cu o curgere usoa­ra, fireasca prin evenimentele vietii de zi cu zi, este semn ca urmam ghidarea di­vina... La polul opus, negativitatea in­te­rioara, gandurile negre si piedicile nenumarate ce ne apar pe "drum", intr-o actiune sau o anumita situatie de viata, faptul ca trebuie sa luptam intens, sa ne zbuciumam prea mult si sa ne petrecem timp indelungat pentru inlaturarea piedicilor arata ca am actionat in sens invers indrumarii interioare. Dar si atunci – mai ales in situatii cu totul grave, deosebite sau grele pentru noi – pot aparea ingeri in forme umane sau ingeri in viziunea noastra interioara, care ne ajuta concret, instantaneu si neconditionat si ne indruma (se pare ca majoritatea omenilor au asemenea experiente).

O soapta interioara, un sfat ce pare sa rasara din noi insine in momentele de pace sau tocmai in cele de zbucium poate fi tocmai soapta ingerului pazitor sau al unui ghid angelic, pe care-l recunoastem tocmai pentru ca ceea ce auzim se prezinta ca o certitudine absoluta. Pur si simplu, stim ca trebuie sa mergem intr-un loc, si nu in altul. Sa facem un lucru, si nu altul. Spunem ceva, si acel ceva este cu siguranta ceea ce e bine, desi nu avem explicatii si justificari. Ne trezim ca facem cu precizie exact ceea ce trebuie facut sau ne trezim impiedicati sa ajungem la un anumit tel sau intr-o anumita situatie. Multi spun ca actiunile inspirate sau cele din cale afara de norocoase nu sunt altceva decat atingeri minunate ale ingerilor si ghizilor ce ne ajuta continuu atunci cand credem in ei. Cei care au cercetat lumile ingerilor si conditiile de manifestare a lor in vietile oamenilor au pus in relatie inocenta, frumusetea interioara, iubirea, blandetea si increderea in ingeri cu manifestarea lor. Poate de aceea copiii descriu mai des ingeri care le vorbesc, le sunt prieteni si ii ajuta. A avea incredere in ingerul pazitor poate fi o decizie minunata, caci specialistii spun ca increderea in inger il face pe acesta mai puternic manifest. Cei ce cred in ingerul pazitor pot observa o legatura sincronistica a evenimentelor de viata, o imbinare armonioasa a in­tam­plarilor, un ajutor miraculos in momente de nevoie. Exista o "Rugaciune catre Ingerul pazitor", care – spusa zi de zi – ne poate pune in legatura cu dimensiunile nevazute ale lumilor ce pot convietui cu noi, dar in dimensiuni imateriale. Sa credem in ingerii pazitori, sa credem in ajutorul divin inseamna mai mult decat sa credem in puterile raului si-n ingerii lui. Cheia catre rau si catre bine pare sa stea in mainile noastre si ea este activata prin credinta. Noi alegem si, daca alegem sa iubim ingerii, se poate sa primim in scurta vreme si semne frumoase ale prezentei lor printre noi.

×