x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Inspirati... expirati...

Inspirati... expirati...

de Dinu Olarasu    |    05 Oct 2005   •   00:00

Stupefiante, droguri, prafuri? Mofturi. Aici, la tine-acasa, le ai pe toate. Deliruri, survoluri nebanuite, muzica celesta, o alta viziune, alti ingeri, alte sfere. Iti dai metabolismul degeaba peste cap. Nici de alcool, nici de tigari nu ai nevoie. Doar tragi in piept aerul Romaniei in care te-ai nascut si e de-ajuns. E tare! Ai si aroma tibetana si gust balcanic, aduce si a votca si a nectar, a bungee jumping si a vals austriac, a tigareta de razboi si a narghilea. Si ce mai vrei atunci? Cand Cel de Sus ti le-a adus pe toate la-ndemana. Intinde mana si-ai sa vezi.

Citesc atent si nu ma dumiresc: consumul de stupefiante a crescut de-aproape sapte ori in tara. Intr-un an. Ma sterg la ochi, citesc inca o data. Nu-i rapsodie, e-adevarat. Cam mult, imi spun in barba. Poate doar saracia a facut asemenea progrese, doar fronturile atmosferice, accizele, aversele si inundatiile. Poate doar productia de melci, de broaste si de lipitori.

Suntem, o stim cu totii, cetateni in republica lui Fat-Frumos. De-aici ni se trage totul. Vrem sa fim contemporani cu lumea buna, s-ajungem la standarde occidentale. Ce mai inseamna atunci procuratura, justitie, ecologie? Mofturi. E-atat de complicata viata, de-abia ai timp sa mai respiri. Deci inspirati… expirati… Nu va simtiti deja mai bine?

×
Subiecte în articol: editorial