x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Interviu la Curtea cea mai suprema

Interviu la Curtea cea mai suprema

de Tudor Octavian    |    15 Iun 2005   •   00:00
Interviu la Curtea cea mai suprema

Si se facea ca Vasile B. a murit si a fost chemat la interviu de Dumnezeu, impreuna cu un grup de decedati englezi si italieni.

… Si se facea ca Vasile B. a murit si a fost chemat la interviu de Dumnezeu, impreuna cu un grup de decedati englezi si italieni.

"Nu prea-i corect - i-a zis Vasile B. Sfantului Petru - , fiindca astia au fost liberi si au facut ce-au vrut, pe cand noi

l-am avut pe Ceausescu si trebuia sa facem ce ni se cerea." In vis, Sfantul Petru nu se remarca prin nimic. Doar laptop-ul pe care bifa tara si numele nou-venitilor era de firma. "Cine mai e si Ceausescu asta - a intrebat usor iritat Sfantul - , ca ma si supar. Ce, ma, Vasile, ori nu stiai ca ascultam cu totii de Atotputernicul, nu de unul si de altul, care se nimereste la Cotroceni?!"

Italienii si englezii au intrat la audieri neinsotiti, dar Vasile B. n-a scapat o clipa de Sfantul Petru. "Doamne, e unul din aia care o tin intruna cu Ceausescu - I-a zis Petre lui Dumnezeu - , dar cine-i Ceausescu, pardon, ca nu stie nimeni. Am intrebat si la relatia noastra din Iad. Si… nimic."

"E unul mai de demult, Petrica - a zis Dumnezeu - , de pe vremea cand mai juca Hagi. E ala balbait, care ii dadea masini ARO lui Dobrin."

Vasile B. s-a trezit vorbind neintrebat: "Parc-am fi blestemati, s-a dus Ceausescu si ne-am pricopsit cu Iliescu. Cand sa spun si eu, gata, de acum o sa traim altfel, a venit si vremea mea, ne-a incalecat Iliescu cincisprezece ani. O viata de om!". "Uite - a zis Dumnezeu - , despre Iliescu chiar ca n-avem nici un fel de informatii. Nu cumva era ateu?" "Ba da." "Pai, vezi, daca va incurcati cu ateii! Om fara nici un Dumnezeu! Si mi-l bagai, Vasile, in fata in toate rugaciunile. Petrica - l-a intrebat Dumnezue pe Sfant - , de cate ori m-a rugat, ma, Vasile B. sa-i scapam pe romani de Iliescu?"

Sfantul Petre s-a uitat in laptop-ul lui si a dat din cap, ca la aflarea unei vesti proaste. "De 14.816 ori, Luminatule. Cu Ceausescu, fiindca se ruga si dimineata, avem un total de 49.207 cereri de impuscare. Ceea ce-i nitel cam necuviincios. Si lui Gheorghiu-Dej ne-a cerut sa-i facem felul. Romanii astia! Ce suntem noi, arabi? Sa le faca altii treaba." "Ma iertati ca va intrerup - a zis Sfantul Petru - , dar nu tineti minte ca am avut aceleasi probleme si cu Vlad Tepes? Cand era cu noi, cand cu Allah." "Pe toate le stie", si-a zis in gand Vasile B., iar Dumnezeu, care-i auzea si gandurile, a zambit a ingaduinta si i-a intors-o: "Da’ ce credeati voi, romanii, ca-i peste tot ca la SRI! Se stie tot, tinem cont de tot, totul se plateste. Pai, ma Vasilica, voi mai aveti datorii neplatite inca de pe vremea dacilor. Ca sunteti voi mai ai dracului si dati mereu vina pe altii". Vasile B. a lasat capul in pamant si a mormait: "Cine da, bre, vina pe altii? Dar daca Basescu a promis ca traim bine si nu se tine de cuvant, ce vina avem noi?".

"Petrica - a urlat Dumnezeu la Sfantul Petru, care juca pocher pe laptop si nu era atent - , cine mai e si Basescu? Ia sa vedem noi cine-mi sunt romanii si ce vor. Da-mi cifre clare, nu sondaje de opinie." "Ca bine graiesti, Prealuminate - a zis Sfantul. Dar cum sa fie? Vrei situatia pe judete, pe partide sau in general? Ca Vasile abia de o luna se roaga sa-l scapam de Basescu. De cand i-a spus postasul ca nu i s-a marit pensia."

"In Ardeal cum stam?", a intrebat Dumnezeu. "Stam prost in Moldova", a raspuns Sfantul. "Doamne - s-a bagat in vorba Vasile B. - , eu nu m-am rugat sa moara.
M-am luat si eu, ca toata lumea, dupa CTP."
"Petrica - s-a infuriat si mai tare Dumnezeu - , cine mai e si CTP? Unde joaca? E unul din B, ca pe aia din Divizia A ii cam stim!"
×
Subiecte în articol: editorial vasile sfăntul dumnezeu