x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Iohannis s-a ales cu un șnițel vienez la Salzburg

Iohannis s-a ales cu un șnițel vienez la Salzburg

de Dan Constantin    |    21 Sep 2018   •   13:08
Iohannis s-a ales cu un șnițel vienez la Salzburg

Organizarea la summitul informal al Consiliului European convocat de Austria la Salzburg , miercuri și joi, a fost catastrofală.Verdictul aparține publicației Politico,a cărei relatare de la fața locului prezintă disfuncționalitățile de la acest eveniment.Cu ironie, corespondenții de la Politico remarcă faptul că singurul element care a mers șnur l-a reprezentat șnițelul vienez servit șefilor de stat la cina de miercuri seară în palatul istoric al școlii de dresaj din Salzburg, orașul de naștere al lui Mozart.

Participanții,oficiali și ziariști,au fost surprinși să constate că măsurile de securitate au fost aplicate alandala, cu confiscarea unor camere ale televiziunilor, truse de bărbierit sau blocarea unor oficiali-diplomați,miniștri dar și a unui comisar european, în afara sediului în care se desfășura conferința.

Centrul de presă a devenit o etuvă ,fiind sufocat de cei o mie de ziariști prezenți. Personalul de servire, cu mâinile transpirate , parcă unse cu unt, scăpa farfuriile și ceștile de cafea, atmosfera fiind ca la o nuntă grecească unde se sparg paharele de bucurie.S-a adăugat căderea rețelei wi-fi și ca bonus,nefuncționarea instalației de sonorizare  la conferința de presă a  Angelei Merkel. 

Publicația citată reține opinia unor diplomați care au fost credeau că Austria, cu experiență și mijloace suficiente în organizarea de evenimente,nu putea să rateze în asemenea mod penibil, un asemenea eveniment și în problemele de fond și în cele care creau ambianța și condițiile de lucru pentru participanți.Prin comparație, summiturile informale organizare de țările mai mici care au deținut președinția rotativă a Consiliului European, la Tallin, Sofia,La Valleta au fost mult mai bine organizate.

Președintele Iohannis poate să fie mulțumit de participarea la summitul de la Salzburg, cel puțin din două motive.

1. A mâncat un șnițel bun. 

2.Nu mai trebuie să aibă emoții pentru summitul  programat la Sibiu în primăvara anului viitor, pentru că mai rău ca la Salzburg nu poate fi.

Președintele s-a întors repede la Sibiu să nu rateze festivalul berii, petrecere tipic nemțească deschisă de prima doamnă, care a scandat cu halba în mână:În familia Iohannis se bea bere cu plăcere!

×