x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Iohannis s-a inflamat de îndată, după 38 de zile

Iohannis s-a inflamat de îndată, după 38 de zile

de Dan Constantin    |    29 Apr 2020   •   22:47
Iohannis s-a inflamat de îndată, după 38 de zile

Alarmă! Alarmă! Iohannis, pe postul de președinte al României, a intrat într-o criză majoră de evaluare a realității. Brusc,de la minciunele servite și facke news-uri, care să acopere greșelile din administrarea crizei coronavirus, Klaus Werner Iohannis sare gardul și trece în tabăra ultranaționaliștilor care văd la fiecare colț o conspirație pentru vânzarea Ardealului. Punându-și masca de furie, cu indignare, președintele țării joacă rolul patriotului, deconspirând un complot care subminează integritatea României, în momentele cruciale în care el, Klaus Iohannis, și Guvernul lui se luptă să salveze vieți. Este pentru prima dată în istoria ultimilor 30 de ani când de la tribuna prezidențială un mare partid, care asigură o majoritate în Parlament, este acuzat de conspirație antistatală. Birouri secrete, vânzarea Ardealului de către PSD, în înțelegere cu premierul Ungariei! Un scenariu de coșmar servit de KWI într-un moment de bâlbâială în Parlament, unde, din cauza întreruperii ședințelor de plen, a trecut prin neglijență , cu aprobare tacită la Cameră, un proiect de lege pentru autonomia Ținutului Secuiesc, care este clar respins de Senat. Aprobarea tacită a fost în 23 martie, iar Iohannis s-a inflamat DE ÎNDATĂ, după 38 de zile, în 29 aprilie!

Iohannis provoacă deliberat acest scandal fără suport faptic pentru a scăpa de marile probleme ale conlucrării cu propriul guvern, care dă rateuri în domenii esențiale. Politica de testare extinsă, respinsă de Cotroceni, deși specialiștii o cereau; lipsa pachetului de susținere a economiei, prestațiile confuze ale multor miniștri sunt bile negre pentru ,,guvernul meu”. Mai nou, trupa Orban este acuzată din Statele Unite și de corupție în achizițiile de materiale sanitare. Scandalul sezonierilor exportați în Germanaia este o altă bombă de care vrea să scape Iohannis, acuzat în public ca un agent de susținere cu prioritate a intereselor economice teutone și nu de apărător al intereselor naționale. Iată cum, peste noapte, prin declanșarea unui scandal de proporții,Iohannis vrea să pozeze nu doar în luptătorul cu pandemia,ci și în distrugătorul unui complot odios, condus de cine altcineva decât de PSD! Ligheanul de lături aruncat de Iohannis i se va întoarce în față și nici o apă nu-l poate spăla de această manevră periculoasă. Vor veni rapid și reacțiile internaționale la declarația iresponasabilă. Cine va înghiți gogoașa că Orban Viktor, coleg de alianță politică în PPE cu Iohannis, reprezentantul de vârf al PNL, îl plătește pe liderul Camerei Deputaților din România, din alianța socialiștilor europeni? În istoria de peste jumătate de secol a Uniunii Eurpene nu există o acuzație de complot antistatal orhestrat de un guvern din alianță împotriva altei țări membre UE. O face acum, vehement, președintele României! Care vor fi consecințele pentru soliditatea relațiilor din NATO, subminată de acțiuni complotiste între parteneri?

Desigur, lui Iohannis i se vor cere probe pentru a susține afirmațiile de o gravitate extremă. Nu va mai putea da răspunsuri cu glumițe chinuite, ca în problema tunsului sau a minciunii despre experimentul deschiderii școlii în Franța. Probele, dacă sunt, ar trebui livrate de Serviciul Român de Informații și de SIE. Dacă nu există, vor fi ele obligate să le ,,fabrice” a posteriori? Va avea cineva curajul sinucigaș să-l susțină pe șeful CSAT? Iată doar câteva dintre consecințele imediate a ceea ce cred că marchează momentul de mare cădere al mandatului lui Iohannis. Ura lui viscerală, cu momente iraționale de furie față de adversarii politici, și chiar față de oricine îi stă în cale, a devenit nocivă pentru echilibrul societății. Acum, această stare trece frontiera și nu ne apără granițele!. .

×