x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Iohannis și Isărescu s-au înțeles

Iohannis și Isărescu s-au înțeles

de Ilan Laufer    |    16 Iul 2015   •   07:17

Se pare că preşedintele Klaus Iohannis şi Guvernato­rul BNR, Mugur Isărescu, prezenţi la un eveniment organizat de BNR cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani de la naşterea Regelui Ferdinand, s-au înțeles în ceea ce priveşte măsurile de rela­xare fiscală propuse de Guvernul condus de Victor Ponta. Recent, noul PNL ţipa cu voce tare că aceste măsuri au fost „furate” de către PSD din programul lor de guvernare şi că sunt măsuri 100% de dreapta, ca atare şi noul PNL le-a susţinut în Parlament, iar noul Cod Fiscal a fost votat de majoritatea Parlamentului României.

Dacă nu greşesc, preşedintele Klaus Iohannis chiar a fost preşedintele vechiului PNL, partid care doreşte de mai bine de 25 de ani un alt Cod Fiscal pentru România, un cod fiscal care să permită o relaxare fiscală şi o platformă sănătoasă de dezvoltare pentru această ţară. Și, totuşi, acum, după 25 de ani, preşedintele PNL, devenit între timp preşedintele României, este pe cale să întoarcă acest Cod Fiscal spre Parlament considerând că: „Nu ştiu cum s-a strecurat aprecierea că ar revoluţiona finanţele prin simpla reducere a unor impozite (...) Nu ar trebui să ne preocupe doar scăderea taxelor, ci şi maniera în care se face”, această declaraţie fiind urmată de cea a Guvernatorului BNR, care ne explică de ce România nu îşi permite experimente economice. După ce am citit aceste declaraţii, puţin spus de stânga, susţinute de un preşe­dinte liberal şi de Guvernato­rul BNR, chiar sunt convins că toate lucrurile care se întâmplă în această ţară se înclină după cum bate vântul dinspre Vest.

În cazul în care România dispune de aceste noi mecanisme de conducere exprimate prin vânturile vesticilor, nu mai înteleg necesitatea unui parlament care, oricum, se scufundă în propria sa fundaţie cu o adâncime de 30 de etaje, de unde nu îl mai aude nimeni. 

×