x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Jeg portocaliu

Jeg portocaliu

de Dan Constantin    |    07 Mai 2012   •   15:55

Sub cantecele folclorului adus pe scena de la Polivalenta, care erau menite sa dea o glazura de veselie infrangerii politice majore suferite prin inlocuirea Guvernului Ungureanu, se ascund insa multe mizerii. Multi dintre miile de candidati adusi la Bucuresti sa arate forta PDL sunt intre cei mai huliti si dispretuiti oameni din Romania. Nu pot iesi pe strada in orasele lor fara garzi de corp platite din bugetul local sau gealati angajati sa faca scut impotriva maniei publice. Despre altii – nu putini – se stiu atatea lucruri murdare incat nici o apa nu-i poate spala, ci doar pedepsele aplicate de viitoarele instante ii vor face sa aiba timp de penitenta.

Suntem in prag de alegeri locale; campania pentru primarii, consilii locale si judetene ii va obliga pe toti maharii si sefutii cunoscuti in comunitati ca niste cai breji, sa dea nas in nas cu cetatenii. Informatiile despre matrapazlacurile PDL nu pot insa circula in media, sunt vehiculate ca folclorul. Regimul Basescu a reusit performante antidemocratice imposibile in alte tari ale Uniunii Europene. Presa locala a fost anihilata, ziarele independente au fost cumparate din timp ca sa fie inchise sau aduse la nivelul de gazete de perete ale baronilor sau codosilor locali. Posturile de radio si de televiziune din judete au fost si ele acaparate de politrucii pedelisti sau, acolo unde se mai incearca difuzarea de materiale de presa obiective, ele sunt rapid contracarate. Lupta aceasta feroce, pentru acapararea canalelor media din provincie este demult castigata de basisti. Socoteala PDL a fost simpla. Pana sa ajunga ziaristii din Capitala sau de la Antene, hotii se strecoara pe sub usa, ca gandacii de bucatarie, si se ascund in spatele bodiguarzilor. Ca sa mascheze acest proces ticalos de dezinformare, numitul Livache, recte primarul PDL de la Sectorul 3, Negoita Liviu, se lamenta in fata necinstitei adunari de la Polivalenta “am pierdut razboiul cu presa'.

O mare minciuna! Exact invers, dupa ani de basism feroce au ramas putine voci si putine canale in stare de “functiune' care sa difuzeze adevaruri apasatoare despre regim.

Ofensiva de sugrumare a cuvantului liber, dezinhibat si incomod, a trecut intr-un plan mai grosier. Daca CNA nu a reusit blocarea Antenelor, a fost aplicata o lovitura dura prin decizia scandaloasa a operatorului de cablu RCS-RDS. Scoaterea din grila de difuzare pe satelit a programelor Trustului Intact este evident, pana la cer, o masura de natura politica.

Schimbarea politica majora produsa la nivelul Guvernului nu atrage dupa sine si schimbarea situatiei in difuzarea informatiei. Media la nivel local este in cvasimajoritate in slujba pedelistilor, iar Antenele, prin decizia abuziva a RCS-RDS, raman in afara difuzarii pentru milioane de abonati.

Desigur, anchetele Jurnalului vor continua, rigoarea critica a colegilor din Antene ramane la aceleasi cote. Basismul, dusmanul informarii corecte, artizanul dezinformarilor si al provocarilor, al manipularilor, a pierdut o batalie politica. Dar nu razboiul. Jegul portocaliu, revarsat la Polivalenta, s-a raspandit in cuiburile lui de bastina, cloceste visul razbunarii, al revenirii la putere. Boc, Udrea, Macovei, Roberta, Boagiu, Pinalti, Morar, Cotoi si toata liota se agata de alegerile locale ca o punte salvatoare. De aceea vor continuna sa denigreze si sa blocheze orice informatie corecta. Din pacate pentru ei, jegul portocaliu iese de doua deste pe la mansete, pe la gulere si miroase pe deasupra urat. Sconcsii portocalii pot fi depistati astfel de la distanta.

×