x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Jocul de-a coruptia

Jocul de-a coruptia

de Marius Tucă    |    21 Feb 2006   •   00:00
Jocul de-a coruptia

Imi place sa cred ca nu exista vreo intrecere capitalista intre cele doua institutii: Parchetul General si DNA. Si scriu asta pentru ca a aparut un fel de frenezie, uneori de-a dreptul isterie, la nivelul celor doua institutii, care nu aduce nimic bun. Au trecut cateva zile de cand procurorii au cerut arestarea lui Dinu Patriciu, dar n-am inteles nici pana astazi de ce a trebuit sa asistam la tot acel circ mediatic. Televiziunile transmiteau de zor cum Dinu Patriciu astepta la sediul Rompetrol sa-i vina citatia. Procurorii se dadeau de ceasul mortii sa-l aresteze, dar uitasera sa-i trimita citatia. Si uite asa, vreme de cateva ore, telespectatorii romani au putut urmari un spectacol pe cinste, de fapt un joc penibil de-a soarecele si pisica.

De ce n-o fi fost chemat Dinu Patriciu a doua zi de dimineata la tribunal ca sa-i fie judecata cererea de arestare? E o intrebare pe care si-au pus-o multi dintre cei care au asistat joi seara la "prigonirea" lui Dinu Patriciu. In fata unui asa spectacol nici n-au mai contat motivatiile procurorilor pentru cererea de arestare, asa cum n-au mai contat nici capetele de acuzare la adresa lui Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a devenit peste noapte victima procurorilor, punand la indoiala tot ceea ce facusera acestia in dosarul Rompetrol. Si asta, pentru ca procurorii au vrut neaparat ca joi seara Dinu Patriciu sa fie arestat. N-au mai suportat ideea ca peste noapte Dinu Patriciu o sa doarma acasa. Ii enerva, ii sacaia. Vazand toate astea, stai si te intrebi daca nu cumva exista intentia unora "bine intentionati" de a compromite ideea de cercetare penala, ideea de ancheta.

Imi place sa cred ca nu exista vreo intrecere capitalista intre cele doua institutii: Parchetul General si DNA. Si scriu asta pentru ca a aparut un fel de frenezie, uneori de-a dreptul isterie, la nivelul celor doua institutii, care nu aduce nimic bun. Dimpotriva, "miroase" a rau! N-are nimeni nevoie, nici macar cele doua Parchete, de fruntasi pe ramura atunci cand vine vorba despre lupta impotriva coruptiei. Nu trebuie sa trecem dintr-o extrema in alta: dintr-o tara corupta pana-n maduva oaselor fara corupti sa devenim o tara fara coruptie, dar plina de cercetati, anchetati si arestati pentru coruptie!

×
Subiecte în articol: editorial dinu patriciu dinu patriciu