x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Jos parcurile!

Jos parcurile!

de Dan Constantin    |    29 Sep 2007   •   00:00

Rămăn surprins căt de incăpăţănate rămăn unele parcuri. Ele nu se duc din proprie iniţiativă la primării să se ceară distruse. Ele nu se adresează instanţelor să fie retrocedate foştilor proprietari cu acte sau fără.


Rămăn surprins căt de incăpăţănate rămăn unele parcuri. Ele nu se duc din proprie iniţiativă la primării să se ceară distruse. Ele nu se adresează instanţelor să fie retrocedate foştilor proprietari cu acte sau fără.

Ruga Margaretei Păslaru, "lasă-mi, toamnă, pomii verzi", nu este plăcută urechilor edililor din Romănia. Municipalităţile au făcut o Antantă care funcţionează impecabil pentru distrugerea spaţiilor verzi. Mană cerească pentru inceperea proiectelor imobiliare aceste parcuri. Sunt inconjurate de străzi - adică au accese multiple. Energia, apa, aleile sunt o infrastructură excelentă pentru un cartier nou. Desigur, copacii incurcă lucrurile, dar, cu drujbe harnice, mintenaş sunt culcaţi.

Dl Videanu, prieten de nădejde al copacilor falnici, ne-a convins in mandatul de primar că un pom poate fi mai bine admirat şi simţit de cetăţeni dacă este adus la o dimensiune umană. Măi bine culcaţi, decăt in pămănt! Mai bine parchet, decăt picior de sprijin pentru nevoile căţeilor!

Tare mi-e frică pentru Cişmigiu. Starea jalnică in care l-au adus privirile insistente ale funcţionarilor municipalităţii mă face să mă găndesc la ce-i mai rău. Dacă s-a putut cu Bordeiul, de ce să nu se poată cu Cişmigiul? Parcul Verdi, căt era el purtător de nume celebru, a fost transformat in cartier de vile fără mare tărăboi. Cică nu avea "acte" de parc! Bine că a putut o judecătoare coruptă să accepte actele samsarilor de terenuri.

Lozinca postrevoluţionară "Azi in Capitală, măine-i jaf şi-n ţară" funcţionează ceas. Cel mai recent transfer de modele dăunătoare este la Craiova. Primarul Antonie Solomon, şi el ecologist cu toporul in mănă, a propus consilierilor locali distrugerea unui parc de 16 hectare şi transformarea lui in teren pentru construcţii. Să nu bată la ochi demolarea Parcului Corniţoiu, in aceeaşi şedinţă, juveţii consilieri au mai ridicat măna pentru eradicarea de pe harta oraşului a incă 3 hectare de zonă verde.

De ce nu daţI, fraţilor, cu napalm, ca americanii in Vietnam? Rămăne aşa de uscat şi liber peisajul după atacurile cu exfoliante, incăt e păcat să nu folosiţi, stimaţi aleşi ai cetăţenilor, mijloace radicale.

Nimic nu vă opreşte! Aveţi toată autoritatea să le luaţi votanţilor dvs. oxigenul.

Cetăţeni! Descoperiţi şi semnalaţi primăriilor orice palmă de verdeaţă care mai există. Parcurile trebuie nimicite, şi fără ajutorul dvs. primarii nu-şi pot duce programul de exterminare pănă la capăt.

×
Subiecte în articol: editorial