x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Suntem tot aici, unde ne şi este locul. De 21 de ani!

Suntem tot aici, unde ne şi este locul. De 21 de ani!

de Marina Constantinoiu    |    08 Iun 2014   •   19:03
Suntem tot aici, unde ne şi este locul. De 21 de ani!

A mai trecut un an. Şi suntem tot aici, unde ne şi este locul. Sunt vremuri grele pentru presă, iar fiecare aniversare seamănă din ce în ce mai mult cu o bătălie câştigată la limită.
La 7 iunie s-au împlinit 21 de ani de când Jurnalul Naţional vă aduce veşti despre noi şi lume. 
În 1993 ieşea de la tipar primul număr al cotidianului. În 1998, ziarul şi-a schimbat pentru prima oară formatul. În 2001, Jurnalul Naţional şi-a modificat din nou formatul şi grafica.
La 7 iunie 2014 Jurnalul a mai consemnat un pic de istorie. Şi vrea s-o facă şi de acum înainte, aceasta îi este menirea. Căci presa este măsura şi oglinda unei democraţii. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă că în aceşti 21 de ani la chioşcurile de difuzarea presei n-aţi fi văzut niciodată Jurnalul Naţional. Că, în aceşti 21 de ani, n-aţi fi auzit vreodată despre Ediţiile de colecţie ale Jurnalului. Că, în aceşti 21 de ani, Caravanele Jurnalului nu ar fi ajuns şi prin colţul dumneavoastră de ţară. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă cum ar fi arătat anii de după Revoluţie fără Jurnalul Naţional, fără interviurile şi anchetele dedicate celei mai controversate perioade din istoria recentă. Închideţi ochii şi imaginaţi-vă cine, dacă nu acest ziar, ar fi avut curajul să vă spună “Verde-n faţă” adevăruri pe care nu le bănuiaţi. De 21 de ani Jurnalul vă prezintă marile valori ale acestei ţări, dar şi ale lumii, cu modestie şi fără ostentaţie. N-a fost nevoie de vreo “fată de la pagina 5” pentru a vă face să râdeţi sau să plângeţi mângâind paginile ziarului care vă aducea poveşti adevărate. A fost nevoie doar de o mână de oameni dedicaţi. O mână de oameni care au trăit pentru această meserie, care au avut norocul să lucreze la unele dintre cele mai interesante subiecte de presă postrevoluţionare, o mână de oameni care şi-au uitat deseori drumul spre casă, care au plecat spre subiectele vieţii lor fără bagaje şi tehnologie, care n-au ştiut ce-i sărbătoarea, care şi-au neglijat sănătatea şi casa, dar care au trăit pentru a vă scrie. 21 de ani. La mulţi ani, Jurnalule!

×