x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Klaus Iohannis vrea și „Armata mea”

Klaus Iohannis vrea și „Armata mea”

de Serban Cionoff    |    28 Dec 2018   •   20:50
Klaus Iohannis vrea și „Armata mea”

La multe lucruri rele m-aș fi așteptat din partea președintelui Klaus Iohannis, fie și (sau mai ales)acum, în preajma intrării în noul an, 2019, dar ceea ce s-a petrecut azi la ședința CSAT le întrece pe toate!Mă așteptam, bunăoară, să nu semneze decretele de numire pentru titularii portofoliilor de ministru la transporturi și la dezvoltare, ceea ce i-a și comunicat, după ședință, Vioricăi Dăncilă. Sfidând, în acest fel, nu numai Executivul Țării, ci direct Curtea Constituțională. Nenorocită premieră în materie la care, să o recunoaștem, nici chiar Traian Băsescu nu s-ar fi gândit în funestul său deceniu de dublu mandat prezidențial. După cum mă așteptam ca președintele Klaus Iohanis să ingnore propunerea de revocare a Procurorului General, Augustin Lazăr, pe care i-a transmis-o ministrul de Justiție, Tudorel Toader.

  Recunosc, însă, că la absolut incalificabila decizie la care s-a pretat cel care, prin Constituția Țării, este investit să reprezinte garantul respectării neabătute a legii și a legalității, nu m-aș fi așteptat să se ajungă! Mă refer, după cum lesne se poate bănui, în primul rând, la refuzul de a da curs propunerii ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, de numire a unui nou șef al Statului Major al Armatei în locul generalului Nicolae Ciucă, al cărui mandat se încheie pe 31 decembrie 2018. Nota bene: vorbim despre decizia președintelui Klaus Iohannis și nu despre decizia CSAT, așa după cum cere legea! Decizie autocrată, de certă sorginte totalitaristă, urmată de o alta, de aceeași factură, prin care, același Klaus Iohannis, l-a impus pentru încă un an, pe generalul Nicolae Ciucă în acest înalt post de comandă. Ambele decizii fiind luate de către (încă) ocupantul biroului prezindențial din Palatul Cotroceni nu în timpul ci după terminarea  ședinței CSAT. Ședință care, și așa, nu a durat decât o jumătate de oră!

 După care, președintele Klaus Iohannis a venit să ne dea de veste că propunerea transmisă de către ministrul Gabriel Leș pentru persoana care urma să fie numită ca șef al Armatei nu corespunde prevederilor legii. Motiv- sau, mai degrabă, pretext!- pentru care îi prelungește mandatul generalului Nicolae Ciucă. Fără a preciza nici care sunt prevederile legii pe care nu le-a respectat propunerea avansată de către ministrul Apărării Naționale, nici care este textul de lege în temeiul căruia el, personal, Klaus Iohannis, l-a menținut pe generalui Nicolae Ciucă pentru încă un an. În schimb, pentru a fi absolut sigur că treaba merge ca unsă, a și trimis decretul la  Monitorul Oficial. Sărindu-i fuguța în ajutor propagandiștii înregimentați, care au și dat sfoară în țară că personal Liviu Dragnea, abuzând de prerogativele funcției de președinte al Camerei Deputaților, face mari eforturi pentru a bloca publicarea decretului cu pricina!

După cum era, iarăși, de așteptat, Klaus Iohannis nu a scăpat , nici de data asta, ocazia de a-și vărsa, public, zoaiele de ură asupra PSD acuzându-l că, din moment ce, lui - Kaiserul Klaus Iohannis I-, i s-a transmis o propunere neconformă cu legea, asta nu poate decât să însemne că, vigilent cum îi este felul, nu a făcut decât să pună lucrurile în ordine. Ordinea sa, a lui Klaus Iohannis! Foarte adevărat, în intervenția sa pe canalul Antena 3, Radu Tudor, analist militar de incontestabilă ținută, a prezentat și argumentele pentru care propunerea de numire a noului șef al Statului Major sl Armatei nu  întrunea condițiile prevăzute de lege. Asta nu însemnă, însă, în nici-un caz, că  președintele României era slobod să vină, el însuși, cu o și mai gravă încălcare a legii! Fiindcă, așa după cum s-a demonstrat cu argumente foarte clare și  foarte solide în mai multe dezbateri deifuzate de canalul Antena 3, președintele României- indiferent dacă el se numește Klaus Iohannis sau altcumva- nu are dreptul de a prelungi, cu de la sine putere  prezența unei persoane în această înaltă funcție a Armatei Române.

 Aceasta este, însă, numai o anumtă față a lucrurilor, fiindcă abuzurile comise azi, în mod deliberat și cu vădită rea voință, de către Klaus Iohannis nu se opresc aici. În fapt, cea mai gravă și absolut revoltătoare faptă comisă de către (încă) președintele în exercițiu al României este aceea că a cutezat să implice Armata României în perfidele sale jocuri de cea mai joasă factură politicianistă. Vroind, foate probabil să aibă acum și ''armata mea''! Ceea ce nu poate trece neobservat și, cu atât mai puțin, nu poate rămâne fără sancțiunile meritate!

 Așteptăm, așadar, să vedem cum va reacționa atât de demna și de curajoasa Armată Română față  de acest inimaginabil abuz comis, repet și întăresc, în deplină cunoștință de cauză de către Klaus Iohannis. Motiv pentru care salut cu tot respectul binemeritat luarea de poziție a ministrului Gabriel Leș, așa după cum îmi fac publică stima și prețuirea pentru cadrele militare, active și în rezervă, care își spun cuvântul categoric și neiertător, pe rețelele de socializare.

 Fapt semnificativ, multe dintre opiniile exprimate fac trimitere la așteptările pe care societatea românească le are în ceea ce îl privește pe domnul general Nicolae Ciucă. De la care oameni de bună credință care îl respectă și îl apreciază pe domnul general Nicolae Ciucă, doresc să afle dacă domniia sa va accepta oferta - otrăvită!- pe care i-a făcut-o Klaus Iohannis sau o va declina, așa după cum i-ar impune-o onoarea militară.

 În mod cu totul și cu totul deosebit este, însă, de datoria Guvernului României să informeze neîntârziat înaltele oficialitați ale NATO și Uniunii Europene- în primul rând pe secretarul general al Alianței Nord Atlantice și pe președintele SUA- , asupra situației create prin decizia hiper-abuzivului președinte Klaus Iohannis. Sincer să fiu, am serioase îndoieli în ceea ce privește celeritatea și obiectivitatea informării pe care ar transmite-o la Casa Albă inatacabilul ambasador George Maior, așa după cum nici nu cred că este nevoie să mai povestim cu va suna (dez)informarea șefei reprezentaței UE la București. Ea însăși o persoană de neclintit și de neînlocuit, precum se vede treaba să este George Maior. Am însă încredere că există adevărați europarlamentari români care știu adevărul și sunt determinați să se lupte pentru triumful lui. Ioan Mircea Pașcu fiind, fără doar și poate, primul nume re referință. Cu atât mai necesară, vitală chiar, este nevoia de a se cunoaște adevărul, cu cât nu mai sunt decât câteva zile până când România va începe să își exercite calitatea de președinte al Consiliului UE. Mandat pentru care, după cum știm, Klaus Iohannis și acoliții lui, nu au scăpat nici-un prilej ca să spună că suntem nepregătiți. Odioasă acțiune de propagandă și de discreditare în linia căreia se înscriu și revoltătoarele demersuri de azi ale acestui președinte declarat anti- România!   

×