x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale La vremuri de cacao, mişcări adecvate

La vremuri de cacao, mişcări adecvate

de Razvan Barbulescu    |    10 Sep 2012   •   18:31

Omul era responsabil cu recuzita de dreapta. Debutul, la Cina. Franghia de usturoi invartita pe scena din parcare, ca sa alunge strigoii ce le dadeau tarcoale lui Base, Macovei si MRU, a facut furori. Din acel moment, usturoiul ca simbol civic a spart piata. Preturile au turbat, asociatia legumicultorilor, cea mai performanta dintre initiativele de profil, a banuit ca Neamtu face concurenta neloiala legumelor bastinase, intrucat usturoiul era chinezesc.

Vremurile ii vin ca o manusa. Omul este neobosit. Si are fler. Cum vede cativa insi stand de vorba, cum li se asaza in frunte. Simte cand ceata are nevoie de lider. Lider innascut, caut formatiune politica. I-a vazut la anaghie pe Base, Macovei, MRU, TRU, Preda, Cotoi, Luzaroiu etc., nu mai mult de douazeci, si-a scuipat in palme, le-a frecat ca Dorel cand s-apuce tarnacopul si s-a aruncat in lupta. Disponibilii s-au minunat. Bai, frate, ce navala da tineretul! ­ exclama blonda din ascunzisuri, caci avea interdictie la scos capul.

Sprinten, zglobiu, n-a cerut nimic de la partid, venea si cu franghia personala. Membrul ideal. Plus cojones. La inceput, a avut doua dorinte. Sa-i apara capul in poze cu Base si sa se hlizeasca langa MRU. Mai tarziu, sa se lipeasca de partidul inexistent al lui MRU.

MRU, dusmanul betivilor comunali, a zis da, oricum n-avea clienti. S-a pus de-o conventie. Neamtu pe cai mari. A priceput ca ai lui sunt mai multi cu doi, trei. Da' curati. MRU, ce-a strans si el, ungureni de pripas, de prisos... adunatura. Era normal sa fie presedinte. La partid nu e ca la sindicate, striga mai multi si unul s-asaza in mot. Mot aveau: MRU. Ii trebuia partid.

Aici s-a rupt filmul. Neamtu s-a simtit atins in orgoliu, demnitate, morala. Din mai multe motive sinergice. A venit cu ideologie eco, a fost primul care a invartit usturoiul. Poseda tehnologia multimii, avea partid: "Semnaturi stranse cinstit, la minus 10 grade, in timp de iarna, din peste 21 de judete". Basistii autentici au simtit ca le suiera glontul pe la ureche. Daca semnatarii le strigasera in ianuarie: "Va rugam sa ne scuzati, nu producem cat furati!"?

Neamtu s-a infipt la beregata lui MRU, ca intre borfasii care nu s-au inteles la ciolan. "Cred ca Mihai Razvan Ungureanu devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii a clasei politice."

Lovitura a fost de-a dreptul sub prohab. O clasa politica fara Base, Blaga, Morcovei, Videanu, Udrea? Base ar fi icnit ca strapuns: Ba, MRU-ule, cu d-astia de la Universitate te-nhaiti tu? Clasa politica si meseriasii economici din subordine au gemut la unison.

Neamtu a rascolit si mai adanc in rana: "Cum ungurenii s-au dovedit prea putini, (MRU) a decis preluarea unui partid din cimitirul formatiunilor politice...". Daca s-a dat la Pavelescu, e incorect. Dl Pavelescu i-a fost cel mai fidel partener in dansul cretin al usturoiului.

×