x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lacrimi portocalii

Lacrimi portocalii

de Sorin Roşca Stănescu    |    11 Iun 2012   •   11:59

Am visat-o pe Andreea Pora. Nu a fost un vis erotic. A fost vis politic. Am visat-o cum plangea. Plangea cu lacrimi portocalii. Plangea pentru partidul ei de suflet. Cel prezidential. Si pe buna dreptate. Rezultatele sunt sensibil mai slabe decat estimarile prudente ale lui Vasile Blaga. In urma cu cateva zile, semnalam faptul ca cel care conduce de facto PDL a ridicat stacheta prea sus. Atunci cand a vorbit de un scor de 25 la suta. Cutitele se ascut pe sub masa. Cine sunt cei care vor plati factura acestui rasunator esec?

In interiorul PDL, din care nu lipseste nicio secunda Presedintele Traian Basescu, va exista un razboi fulger. Va castiga cel care va fi mai iute. Cel care va prelua initiativa. Cel care va lansa, argumentat fireste, primele acuzatii. Cateva precizari despre cei aflati in competitia interna.

Asa cum semnalam in urma cu cateva zile, cel mai rasunator esec inregistrat de PDL este in Bucuresti. Unde responsabil, fara nici cea mai mica indoiala, este doamna Elena Udrea. Pentru ca ea a condus organizatia. Pentru ca ea a organizat alegerile. Pentru ca nu a avut curajul sa candideze. Pentru ca a impins la inaintare candidati slabi. Bucurestiul este pierdut pentru viitorii 4 ani. Niciun primar si nicio majoritate in consilii. Praful s-a ales de PDL. Printr-o stranie extrapolare, putem spune ca amploarea esecului Elenei Udrea, la Bucuresti, nu poate fi egalat decat de amploarea succesului unei alte doamne. Olguta Vasilescu, care a reusit, la Craiova, o uluitoare si dubla performanta. A invins un contracandidat, considerat, pana zilele trecute, de succes, Antonie Solomon, si a devenit prima femeie primar intr-un mare oras al Romaniei.

Dar sa ne intoarcem la doamna Elena Udrea. Pentru ca ea nu este un simplu membru de vaza PDL, care, asa cum scrie la carte, trebuie sa plateasca pentru un mare esec. Ea este protejata Presedintelui Traian Basescu. Care i-a trecut cu vederea, daca nu cumva a si incurajat-o in acest sens, toate abuzurile si ilegalitatile pe care le-a savarsit in calitate de demnitar al statului roman. De fapt, Traian Basescu este cel care a plantat-o. In fruntea celei mai importante organizatii din Romania. Prin urmare, pentru a o apara pe Elena Udrea si pentru a se apara, astfel, pe sine, Presedintele Traian Basescu va trebui sa loveasca fulgerator. In cine? In buldogul de serviciu. In Vasile Blaga. Va trebui sa il faca responsabil pe Blaga nu numai pentru prognoza gresita de 25 la suta, scor PDL, ci si pentru esecul de la Bucuresti si din intreaga tara. In definitiv, va spune Basescu, nu Blaga e cel care a condus, de fapt, partidul? Nu el a fost strategul acestei campanii electorale? Daca a pierdut, trebuie sa-si asume raspunderea. Daca ataca primul, Basescu va face uitat un detaliu. Si anume ca degringolada PDL si teribila hemoragie de dinaintea localelor s-au produs inaintea instalarii lui Blaga la carma.

La randul sau, Vasile Blaga, pentru a nu fi pus in situatia de inferioritate de a contraataca, este silit sa fie primul la miscare. Ceea ce inseamna ca, logic, ar trebui sa o atace frontal si mortal pe Elena Udrea.

Elena Udrea, asadar, va fi in epicentrul unui razboi intern PDL. Va fi poate ultima data cand personalitatea ei va fi omagiata, transformand-o in cap de afis politic. Andreea Pora va mai plange. Tot cu lacrimi portocalii.

Sursa: CorectNews

×