x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale “Lazăr, te asigur că nu va fi nimic”…

“Lazăr, te asigur că nu va fi nimic”…

de Valentin Stan    |    31 Mai 2008   •   00:00
“Lazăr, te asigur că nu va fi nimic”…

În faţa dezastrului legiferat de haidamacii guvernamentali italieni, resuscitaţi printre cocteiluri Molotov şi bare de fier aruncate în capul românilor din Italia, mai mult sau mai puţin ţigani, tripleta de aur a neputinţei noastre, Băsescu-Tăriceanu - ”Comănescule” tace ca mortul în păpuşoi!

În faţa dezastrului legiferat de haidamacii guvernamentali italieni, resuscitaţi printre cocteiluri Molotov şi bare de fier aruncate în capul românilor din Italia, mai mult sau mai puţin ţigani, tripleta de aur a neputinţei noastre, Băsescu-Tăriceanu-”Comănescule” tace ca mortul în păpuşoi! Mai mult, “Comănescule” ne dă lecţii de “patrio­tism” liniştindu-ne pedant în legătură cu apucăturile Guvernului Berlusconi de a ne sparge în nas legislaţia comunitară: “Omologul meu italian, chiar şi în discuţia pe care am avut-o telefonic, dar şi direct cu acesta, de fiecare dată, aproa­pe la fiecare frază, mi-a spus «Lazăr, te asigur că nu va fi nimic în neconcordanţă cu acquis-ul comunitar». Acest lucru vă asigur că aşa va fi” (vezi conferinţa de presă la MAE, 22 mai 2008).


Păi, Lazăre, zis “Comănescule”, dacă “aşa va fi” de ce te precipiţi spre Italia la începutul lunii iunie, după cum a anunţat, conform Rador, Radio România Actualităţi, pe 28 mai 2008: “Ministrul de Externe Lazăr Co­mănescu va pleca în Italia, la începutul lunii iunie, pentru a discuta cu omologul său italian Franco Frattini despre pachetul de măsuri adoptat recent de Guvernul de la Roma privind siguranţa publică”? Cumva, “profesionistul” din tine (ziceai, pe 22 mai: “În întreaga mea activitate am pus şi voi pune la bază ideea de profesionalism autentic”!) a adulmecat vreo ieşire ne-europeană a prietenului lui Băsescu şi Macovei, Frattini? Sau te-a pus Tăriceanu să ari, în salt-înainte şi culcat, drumul pînă în Italia, unde nimic nu mai e demult “în concordanţă cu acquis-ul comunitar”?


Oricare ar fi explicaţia pentru intempestiva ta plecare spre Cetatea Eternă, “Comănescule”, “profesionistul” din tine ar fi trebuit sa fie redistribuit demult în singurul rol care i se potriveşte şi care i-a şi adus nickname-ul de faţă! Acela de a executa “Proskinesis” (prosternare) în faţa lui Băsescu! Căci, ce fel de profesionist este acel ministru de Externe, fost ambasador la NATO, care declară în conferinţa de presă din 22 mai 2008: “Amintiţi-vă de ultimul Summit de la Bucureşti (3 aprilie 2008 ≠ n.n.), cînd, pentru prima dată, în documentele oficiale ale Alianţei Nord-Atlantice se menţionează în mod clar importanţa pe care o dobîndeşte pentru Alianţă, inclusiv din perspectivă securitară, zona Mării Negre”?


Păi, Lazăre, dacă “prima dată” este abia pe 3 aprilie 2008, cum îţi explici că pe 26 noiembrie 2006, la Riga, în documentul Summit-ului NATO, paragraful 14, se preciza: “Salutăm iniţiativele de a întări cooperarea, securitatea şi stabilitatea în regiunea Marii Negre (…)”? Iar, la 28 iunie 2004, în Comunicatul Summit-ului NATO de la Istanbul, pa­ragraful 41, se menţiona: “Luăm notă de im­portanţa regiunii Mării Negre pentru se­curitatea euro-atlantică”? Vezi, “Co­mă­nescule”, de-aia românii nu mai au de­mult nici o şansă în lume! Fiindcă sînt re­pre­zentaţi de oameni ca tine! Şi cînd spun asta, “Lazăr, te asigur că nu e nimic în neconcordanţă cu acquis-ul comunitar”!

×
Subiecte în articol: editorial