x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Like a virgin

Like a virgin

de Roxana Roseti    |    16 Aug 2009   •   00:00

Domnişoara Louise Veronica Ciccone pleca în 1978 la New York cu 35 de dolari în buzunar. Acesta este începutul "legendei" celei care a dat noi interpretări unor cuvinte precum sutien, ambiţie, materialism: Madonna (pe numele său adevărat Louise Veronica Ciccone), care astăzi împlineşte 51 de ani!




Înainte de a porni la drum cu mărunţişul în buzunar, domnişoara Ciccone urmase o şcoală catolică, unde luase lecţii de pian şi de dans. Odată ajunsă la New York şi-a dezvoltat aptitudinea pentru dans, lucrând în acelaşi timp ca manechin. În 1982 lansa primul ei single, "Everybody", care avea să urce până pe locul trei în hit-parade-ul lunii august. Un an mai târziu lansa primul album, "Madonna", iar în 1984 un al doilea, "Like a Virgin".

Nimeni nu ar fi putut prezice în acel moment fenomenul intrigant şi provocator pe nume Madonna, personalizat de look-ul urban tramp, cu tricouri din plasă până la buric şi multe accesorii religioase. În 1990 realizează un documentar scandalos, intitulat "Truth or Dare - In Bed With Madonna", iar în 1992 cartea lui Steven Meisel - "Sex" şi albumul "Erotica" înseamnă începutul unei noi perioade de forţare a graniţelor decenţei.

Şi au urmat şi alte perioade, toate influenţate de o cameleonică femeie, care a ştiut întotdeauna să păşească pe tărâm virgin, cu tupeul reinventării.

×
Subiecte în articol: editorial madonna