x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lista lui Tiger Woods

Lista lui Tiger Woods

de Tudor Octavian    |    25 Mar 2010   •   00:00

Şi căinţa poate să devină o afacere. Despre cel mai popular campion de golf al momentului, un curvar ca toţi curvarii, se vorbeşte în termeni de legendă, cum c-ar fi dependent de sex.

Bărbaţii sunt mai toţi dependenţi de sex. Dar şi de posibilitatea destul de restrânsă de a-şi exercita dependenţa cu un maximum de discreţie posibil. Există şi o golănime avută, care face caz de numărul de femei care i-a trecut prin paturi. Avem şi la noi câţiva mârlani, cu un trecut notabil în sport, care se laudă în publicaţiile de scandal cu miile de proaste pe care le-au plătit, ca să le poată aduna în inventar.

Cine a avut o mie de amoruri scurte n-a avut în fapt nici unul major. Colecţionarul de vagine e un infirm, din categoria celor pentru care medicii nu caută remedii, pentru că infirmitatea e sufletească. Tiger Woods, americanul despre care toate agenţiile de ştiri şi toată media din toată lumea au vorbit cu o ipocrizie comercială masivă că e cel mai celebru şi mai nesăţios dependent de sex, adică performerul în absolut, numărul unu în golf, numărul unu la bani, numărul unu în alcovuri, iar de câteva zile şi numărul unul în ce priveşte căinţa.

S-a căit în faţa unei săli, pline cu femei lăcrimânde, sub lumina stimulatoare a bliţurilor şi cu un protocol televizat tot atât de măreţ ca la o slujbă papală de început de mileniu.

Da' ce frumos s-a căit animalul, vor fi zis abandonatele de toate etniile şi toate stările sociale la transmisia tv în direct şi pe reţea planetară a ceremoniei cu parfum de promoţie. Ce bine îi şade animalului când îşi cere iertare! Ce mândre suntem - vor mai fi zis miile de neroade, care au stat la rând, ştiind că stau la rând, ca să poată bifa Tiger Woods încă nişte sute de "dependenţe".

N-ar fi exclus ca Lista lui Woods să aibă şi unele clauze de brand, iar înşelatele, cumpăratele, amăgitele şi vanitoasele să primească din partea organizatorilor celei mai profitabile ceremonii de căinţă un certificat de confirmare a păcatului. Ca să aibă cu ce se făli la viitorii amanţi şi la nepoţi, cu fraza încărcată de visarea afectivă a femeii care ştie că n-a trăit degeaba: Măi, voi ştiţi cine-s eu? Eu sunt numărul 1.756 în lista lui Woods! Numai că mie mi-a dat şi un picior în fund, când m-a azvârlit pe uşa hotelului, nu doar o pereche de palme, cât obişnuia drăguţul de el să le dea celorlalte 1.755 de dinaintea mea.

Acum, că prima căinţă cu efect internaţional şi transmisă în direct a fost un mare succes de casă, din care şi Tiger Woods a încasat un procent consistent, devenind pe drept numărul unul şi în ce priveşte profitul din iertăciune, nu ne mai rămâne decât să sperăm într-o regie şi mai grandioasă, în care se investesc câteva zeci de milioane de dolari şi se câştigă câteva miliarde la marea căinţă a lui Ben Laden. Materialul există, beneficiul e sigur, mai e nevoie de puţină voinţă politică şi afacerea e ca şi făcută.

×
Subiecte în articol: editorial