x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lumea şi omul anului 2012

Lumea şi omul anului 2012

de Maria Timuc    |    03 Ian 2012   •   21:00

Marii initiati ai lumii spun ca anul 2012 nu este nicidecum unul apocaliptic, dar este un an care va aduce o schimbare radicala in constiinta colectiva a umanitatii. 2012 este anul unui salt major in constiinta, anul in care adevarul fiintei, al existentei, al experientei va sterge tiparele vechi ale urii, suferintei si intunericului emotional pentru a face loc nou-nascutului 'colectiv', adica omul nou, capabil sa discearna intre adevar si falsitate. Pana acum, '78 la suta din populatia lumii nu era capabila sa discearna intre adevar si falsitate', cum afirma David Hawkins, cercetator al starilor avansate ale constiintei, iar aceasta incapacitate a avut consecinte profunde asupra vietii de zi cu zi.

Anul 2012 este vazut ca un an de crestere, ca un an in care energiile adevarului vor sterge mare parte dintre tiparele de falsitate si minciuna, care au tinut omul in inconstienta si in intune­ric. In acest an se naste lumea noua; o lume mai conectata la adevar, o lume in care iubirea altruista, neconditionata va sterge... tiparele mentale inconstiente ale urii, suferintei si nefericirii umane. Practic, initiatii prevestesc ca anul 2012 este anul nasterii unei noi lumi psihologice, a unui om mai responsabil, care nu mai poate fi atacat de propria inconstienta, atata vreme cat el devine mai constient si capabil sa discearna intre ceea ce este adevarat si fals.

Noua lume despre care vorbesc marii initiati este o lume in care nivelul energetic al omului este mai inalt, ceea ce inseamna ca s-ar putea ac­centua fenomene precum telepatia, ca­pa­ci­tatile extrasenzoriale, s-ar putea deschide oportunitati catre noi niveluri de intelegere si de cunoastere, care ar putea atrage dupa ele restructurari in do­menii precum stiinta, politica, economie, sisteme sociale sau filozofice. Cresterea nivelului de constiinta al omenirii echivaleaza cu o cres­tere a capacitatii omului de a iubi, respectiv o des­chidere catre inima si ratiunile ei, dar si spre ade­varul revelat, 'stiut', manifest sau, pur si sim­plu, prezent.

Faptul ca 78 la suta din po­pulatia lumii nu avea 'discernamant', conform cercetarilor si testarilor kinesiologice facute de dr. David Hawkins, avea o implicatie negativa uriasa, caci tocmai aceasta lipsa de discernamant valida falsitatea in locul adevarului si facea ca perceptii, conceptii, concepte, idei si manifestari false sa treaca drept... adevarate in ochii maselor. Daca anul 2012 se va dovedi intr-adevar un an de schimbare si crestere a nivelului constiintei, atunci adevarul se va arata de la sine si oamenii il vor putea recunoaste fara dificultate. Sigur ca acesta pare un scenariu usor idealist, mai ales daca privim buletinele de stiri, care ne arata manifestari exarcebate, violente si distructive ale omului fara discernamant, inconstient si, ca o consecinta, capabil sa faca rau.

Daca ne gandim insa ca subiectii selectati in programele de stiri resprezinta doar un mic procent din populatia lumii, ca cei mai multi oameni nu se ucid intre ei, ba chiar se iubesc, daruiesc si se responsabilizeaza pe zi ce trece, putem crede ca scenariul optimist al cresterii nivelului de constiinta colectiva ar putea fi o realitate. Un om nou, un om spiritual, orientat mai mult catre valorile inimii si ale binelui omenesc, un om mai responsabil este, intr-adevar, omul capabil sa discearna intre bine si rau, intre constient si inconstient, intre lumina si intuneric. Nu vorbim aici despre un om perfect, in sensul celui cautat absurd de marii dictatori ai lumii, ci despre un om care poate simti iubirea si poate alege sa traiasca, sa rationeze si sa actioneze cu iubire.

Aceasta-i starea naturala a fiintei, starea care exclude raul, caci iubirea nu poate face rau, nu poate ucide, nu poate distruge si nu ne poate lasa prada in­cons­tientei (inconstienta si raul sunt specifice ab­sentei iubirii). Cresterea nivelului colectiv al constiintei inseamna o crestere a capacitatii de a iubi, inseamna mai multa vitalitate si energie, inseamna capacitatea de a distinge intre adevar si falsitate, inseamna o mai buna conexiune cu intuitia, cu creativitatea, cu descoperirea si, nu in ultimul rand, o mai mare apropiere de Dumnezeu. Ne putem astepta la descoperiri deosebite in acest an daca el este unul al cresterii nivelului de constiinta, dar si la schimbari radicale, impuse de cresterea capacitatii de discernamant si la o reasezare a valorilor in toate domeniile.

×
Subiecte în articol: editorial