x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lupta muritului de râs cu muritul de glonţ!

Lupta muritului de râs cu muritul de glonţ!

de Ştefan Mitroi    |    12 Ian 2015   •   18:57

Aimen Dean a abandonat şcoala pe care o urma în Arabia Saudită, plecând să lupte pentru jihad în războiul din Bosnia. Însă actele de terorism ale camarazilor săi i-au produs o imensă dezamăgire, făcându-l să defecteze spre serviciile secrete britanice. A activat, şi activează probabil şi în prezent, în cadrul Al Qaeda, ca agent englez sub acoperire. Zilele trecute, el a vorbit la BBC despre ce înseamnă mişcarea jihadistă şi, mai cu seamă, ISIS, care e cea mai radicală şi mai crudă formă de manifestare a acesteia.

ISIS, aflăm de la Aimen Dean ( Doar Allah, el şi englezii ştiu cum l-o fi chemând în realitate!), n-a apărut peste noapte. A durat ani de zile naşterea sa. Cum de n-au ştiut Europa şi America? Nu cumva i-au fost moaşe chiar ele?!

Proaspătul născut, care era, de fapt, vechi, a venit cu arma în mână pe lume şi înfăşat în dolari în loc de scutece. Şi-a început să se joace de-a semănatul morţii şi groazei în lumea în care nu l-a împiedicat aproape nimeni să vină!

Doar riposta armată, zice acelaşi Aimen Dean, nu este suficientă pentru a-l înfrânge. Este nevoie de o contrapondere morală şi religioasă. Numai că nici Europa, nici America nu iau foarte în serios astfel de lucruri. Solidaritatea în faţa demenţei e şi frumoasă şi necesară, dar nu şi suficientă. Demenţii sunt proveniţi din oameni. Rătăcirea lor barbară pleacă de la ura ce le-a fost semănată în inimi. Câtă vreme se vor asculta doar telefoanele, iar inimile nu, vom continua să trăim într-o lume unde muritului de râs i se va răspunde, în chip tot mai greu de înţeles, cu muritul de glonţ!

×