x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Lupul de la ISC, Marian Bucur, pus paznic la oi

Lupul de la ISC, Marian Bucur, pus paznic la oi

de Dan Constantin    |    13 Mai 2012   •   11:11

Guvernul a hotarat, intre primele masuri de reorganizare administrativa si institutionala, trecerea Inspectoratului de Stat in Constructii in subordinea directa a Executivului. A fost o decizie menita sa puna capat unei hotarari arbitrare a administratiei Boc, care pusese ISC in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului la cererea Elenei Udrea. In noiembrie 2011, Udrea a trecut practic la demolarea ISC, sub masca unei asa-zise reorganizari pentru eficientizare. Au fost dati afara specialisti cu vechime si prestigiu profesional si in locul celor 125 de posturi "reduse" au fost incadrate peste 200 de persoane cu CV-uri incerte. Institutia a desfiintat Inspectoratele Judetene si a creat Inspectorate Regionale, Udrea dorind sa cante in struna lui Basescu Traian, care pusese regionalizarea pe lista de prioritati politice. Jurnalul National a prezentat pe larg intr-o serie de anchete abuzurile acestei "reorganizari", care a deschis buzunarele statului in folosul unor politruci ai PDL adusi in ISC prin detasare.

Capul acestei "strategii" de politizare si deprofesionalizare a ISC a fost Marian Bucur, secretar general al ISC, numit pe culoarele institutiei drept "Dragobete". El este recomandat la mapa profesionala cu o functie "beton", cea de sofer al smecherului de Ploiesti – Willy Branza. Acest "statut" l-a "transformat" automat pe Bucur in fidelul Elenei Udrea, omul de incredere pus sa aduca in ISC alti trepadusi si prieteni politici, coafeze si amante. Salariile in institutia reorganizata au sarit din grila pentru noii veniti, iar controalele au fost orientate spre firmele care nu erau la cheremul PDL.

Guvernul Ponta a decis intrarea ISC pe un fagas normal, care sa-i asigure independenta acestui corp eminamente tehnic. Dupa aceasta masura fireasca, aflam insa cu stupoare ca inspector general interimar la Inspectoratul de Stat in Constructii a fost numit, surpriza!, chiar Marian Bucur. Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial Nr. 318/11.05.2012, fiind semnata de Victor Ponta si de secretarul general al Guvernului.

Surprinderea fata de aceasta numire este cu atat mai mare, cu cat, pe langa informatiile publice existente in legatura cu "activitatea" inspectorului general interimar, Agentia Nationala de Integritate are in lucru o investigatie privind declararea averii, conflictul de interese si incompatibilitatile lui Marian Bucur.

Ramane o mare intrebare – cine l-a recomandat pe Bucur noului Executiv, care a decis sa puna lupul paznic la oi?

×