x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Macovei pusă-n geam ca să prostească poştaşul

Macovei pusă-n geam ca să prostească poştaşul

de Razvan Barbulescu    |    09 Oct 2012   •   15:14

Tocmai acum, în toamna iubirilor apuse, dlui Vasile Blaga i s-a făcut de coţcăială. Îi e dor ba de ARD, ba de ungureni, dar mai ales de PDL. Exact de formaţiunile erotice cărora doar dansul la bară le mai poate aduce clienţi.

Secta arediştilor lui MRU lucrează ca debutanţii. Se ţin pe lângă ziduri, pe seară, se împrăştie în cele patru colţuri ale ţării, iar când crezi că au sucombat, sar cu declaraţii apocaliptice despre venirea cometei care va lovi România dacă nu vin ei la guvernare. 

Dacă ar fi după ei, ar candida anonim, dar să câştige alegerile. Să nu-i vadă nimeni, dar să-i voteze peste patruzeci la sută. În consecinţă, ocolesc Bucureştii, o iau pe unde n-are cine să-i fluiere, sub acoperire electorală. Au nişte trasee de te umflă râsul. Obcinele Bucovinei, Brezoaiele, străzile copilăriei lui Falcă...Din gruparea asta încropită peste noapte ca să aibă şI MRU îndeletnicire politică, cunoscuţi, desigur, sunt pedeliştii lui Blaga. Fluieraţi şI huiduiţi astă iarnă la Universitate, unde apăreau pe panouri în preajma lui Jos Băsescu! Jos Boc!

Ajuns jos, Boc ce mai respiră politic, conform competenţelor dobândite la inaugurările metrilor de autostradă. Învârte manivela tramvaielor, dă ţeapă butoaielor cu bere, se cocoşează pe sub sacii cu cartofi televizaţi în direct.

Mult trâmbiţatul ARD, e ca noul născut aruncat la tomberon de la geamul maternităţii. Amorf, moluscos, fără identitate, se bagă-n seamă pe unde apucă doar-doar. Pe surse se zice că listele cu deodorantele şI alifiile lui MRU au fost puse pe piaţă tocmai de MRU, pentru ca formaţiunea politică să aibă parte de oareşcare publicitate. Zvonurile spun că într-o şedinţă a executivului ARD se făcuse chiar propunerea ca lubrifianţii şI coniacurile fine de pe lista guvernului să fie însoţite de fotografiile faţă-profil ale membrilor noii formaţii ca să apară la Gâdea.

Anastase are interdicţie din partea partidului să părăsească incinta din Ploieşti, ca să nu împrăştie electoratul. Până după alegeri. Udrea contează pe un loc între oile artiste ale Bucovinei, mergând pe mâna aripii lui Flutur, întrucât parcul Moghioroş s-a declarat zonă liberă şI nu mai ţine.

Eroină de pictoriale cu muşchi, Moni Macovei, un fel de Morar cu perucă, se dă un fel de Margaret Thatcher de Dâmboviţa, singura miză fiind să-l prindă pe Ponta la skandenberg.

În sexy-împrejurările menţionate, Vasile Blaga are o dorinţă personală. Tâmpită, dar fierbinte: PDL să câştige alegerile încă din iarnă. Motiv pentru care vrea s-o aşeze pe Macovei recondiţionată în geam. Să creadă poştaşul că poate veni cu pensia.

×