x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale MAE, complice la jaful secolului!

MAE, complice la jaful secolului!

de Florin Chilian    |    25 Mar 2008   •   00:00

21g
2005-2006 Ministrul Culturii şi Cultelor, Iorgulescu, a virat în contul firmei pe care a înfiinţat-o 1.000.000 de euro.


21g
2005-2006 Ministrul Culturii şi Cultelor, Iorgulescu, a virat în contul firmei pe care a înfiinţat-o 1.000.000 de euro.


Nu sună rău, nu?! Doi ani, un program menit să îmbunătăţească imaginea României în UE. Doi ani şi zeci de miliarde de lei din banii publici intraţi în conturile private ale unor infractori, protejaţi de toate instituţiile statului, ba mai mult, având complicitatea acestora.


Mai mult de un milion de euro în doi ani. Asta rezultă din documentele Curţii de Conturi, aflată în control forţat la MCC datorită articolelor de presă...


Mai mult de un milion de euro... Aşa profit aş fi vrut să am şi eu cu muzica, mai ales că sunt extrem de talentat în comparaţie cu nefericita creatură care a reuşit "performanţa" de a-şi lua doctoratul în muzică în numai 25 de zile...


Spune-mi cine te ţine în braţe şi-am să-ţi spun cine eşti, iar, dacă în braţe te ţine şeful unui guvern... Cine şi cum să înţeleagă altfel ieşirea la rampă a prim-ministrului Tăriceanu de acum câteva zile, când a declarat că atacurile din media, îndreptate împotriva a încă doi miniştri ai săi sunt de natură politică... Io sunt, bre Tăricene, unul dintre cei ce ţi-au pârât un ministru la DNA. Poţi spune multe despre mine, dar nu şi că sunt mânat în luptă de instincte politice. O astfel de afirmaţie te poate face să pari ridicol, dacă nu chiar imbecil... Destul despre băiatul cu tutu-uri pentru moment. Revin la implicarea Ministerului de Externe al României, în jaful ordinar asupra banilor publici, bani publici furaţi prin intermediul MCC cu "binecuvântarea" Curţii de Conturi a României, condusă de Marele şi Înaltul Protector al Hoţilor – prea puţinul Domn – Dan Drosu Şaguna şi a altor câţiva şefi şi şefuleţi ai "onorabilei" curţi.


La data de 16 martie 2006, purtătoarea de cuvânt MAE, doamna Corina Vinţan, declara, într-un drept la replică, faptul că, urmare a Hotărârii de Guvern nr. 1338 din 3 noiembrie 2005, MAE i-a revenit sarcina transportului celor 10.000 de pachete... bla, bla, bla... Pachetele au fost recepţionate de MAE în zilele de 19 şi 20 noiembrie 2005 şi, cu multă sârguinţă, au fost expediate cu cele şase tiruri închiriate, plus microbuzul MAE, imediat ce au fost recepţionate. Ultimul transport a plecat la 20 noiembrie la ora 12, în ceea ce este cunoscut oficial ca programul de diplomaţie culturală bla, bla, bla... (vezi foto 1). Neoficial se numeşte: Fură de la proşti, că-s mulţi şi nu-şi dau seama!


Toate bune şi frumoase, că doar e un document oficial al MAE, nu-i aşa?! Problemele apar când priveşti alte documente oficiale ale Guvernului României, unde prea lesne se pot citi datele ce demonstrează furtul din bani publici: Ministrul Iorgulescu deschide negocierea cu sursa unică, firma pe care o înfiinţase, Star Media Music SRL la data de 16 noiembrie 2005, aşa cum arată documentul ataşat (vezi foto 2), iar la 22 noiembrie se semnează contractul cu aceeaşi firmă înfiinţată de Iorgulescu (foto 3).


Aşadar, MAE expediază cu multe tiruri la 20 noiembrie ceea ce urma "să intre în producţie" două zile mai târziu... Senzaţional! Lucrurile devin mult mai încurcate, pentru că MCC recepţionează cele 10.000 de pachete destinate Programului de promovare a imaginii României în ţările UE abia la jumătatea lunii decembrie 2005, conform notelor interne MCC – recepţie nr. 189 din 6 decembrie 2005, nr. 197 din 14 decembrie 2005 şi nr. 198 din 19 decembrie 2005. Aberant şi încă şi mai penal este că banii au fost achitaţi prin ordonanţă de plată la data de 16 decembrie 2005. Cu trei zile înainte ca pachetele sau fantomele acestora să fie recepţionate de către MCC?! Cum dracu’ de a expediat MAE cu multe tiruri la 20 noiembrie ceva ce urma să existe abia la mijlocul lui decembrie?!!!


Ştiu că Gheorghe Lazăr, mare directoraş în CC, a muşamalizat mulţi ani furturile din MCC, dar nu numai atât. Gheorghe Lazăr face tot posibilul ca Ministerul Afacerilor Externe să aibă documente care să justifice faptul că vestitele pachete ale Programului de promovare a imaginii României în UE au fost recepţionate. Lucrul este imposibil doar că el nu ştie asta încă. Mai ştiu că a existat o discuţie cu privire la "execuţia" acelor documente justificative, purtată între acest domn director al Curţii de Conturi, cel care ani de-a rândul a acoperit ilegalităţile MCC, prin statutul său de coordonator al controalelor de la MCC, şi o doamnă director din Ministerul Afacerilor Externe, căreia, deocamdată, nu îi dau numele.


Eu încă îl mai aştept pe şeful SRI, domnul George Cristian Maior, să-mi spună dacă "ascultătorii" dumnealui sunt plătiţi din banii cuveniţi artiştilor ca drepturi de autor.

×
Subiecte în articol: editorial noiembrie