x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Magistrații sistemului ies ca uleiul din apă

Magistrații sistemului ies ca uleiul din apă

de Dan Constantin    |    29 Mar 2018   •   08:02
Magistrații sistemului ies ca uleiul din apă

Marea încleștare pentru modificarea legilor Justiției s-a dat pe câteva articole care clarificau traseele profesionale ale magistraților și legăturile lor cu serviciile de informații. Mai ales acest ultim aspect, devenit esențial după ce a fost definit câmpul tactic ca realitate funcțională și decisivă în instanțe, a stârnit cele mai aprige dispute. Au apărut sintagme clasice pentru starea de fapt a imixtiunii altor sisteme în sistemul juridic: binom, culoarele justiției, stat paralel.

Desigur, fără a avea o structură de organizație legală, aceste noi ,,servicii și activități” nu pot funcționa fără trupele necesare. Ofițerii din vârful ierarhiei binomului sunt cunoscuți, dar rămân în umbră servanții conspirați din structurile formalizate și legale. Ei sunt răspândiți pe două paliere. Primul etaj acționează în rețeaua de ong-uri de sprijin, în propagandiștii din media, obligați să acționeze la lumină, etalând convingeri la ordin și în funcție de conjunctură. Ei au ca atu libertatea de exprimare, dreptul la opinie sub care derulează grețoase operațiuni de manipulare în apărarea statului paralel și a ,,statuilor”.

Partea cea mai nocivă se află însă în interiorul instituțiilor din sistemul juridic. Fără procurori și judecători ,,dedicați” și atașați binomului nu pot fi livrate și acceptate probe falsificate și date sentințele stabilite în afara sălilor de judecată. Judecătorii ,,lor” sunt plasați în complete savant distribuite, iar procurorii au pentru acțiune un câmp acoperit de umbrela protocoalelor secrete încheiate cu SRI.

Judecătorii care sunt lipiți de binomul ocult miros de la o poștă. Unii sunt proveniți din procurori școliți inițial ca milițieni. Traseele lor profesionale sunt rapid dirijate nu prin concursuri, ci prin decizii laterale. Sunt deja celebre completele negre de la ÎCCJ, dar și de la curțile de apel. Nu mai lasă loc de dubii soluțiiile date de Ioana Bogdan, Ionuț Matei, Șelaru, Popa. Camelia Bogdan este deja un caz clasic, divulgat chiar de Coldea și Kovesi în fața lui Băsescu. În CSM au fost promovați de sistem judecătorii Mateescu, Chiş, Ghena, iar Secția de procurori este integral înregimentată. „Veverița” din DNA stă la rând să pice Kovesi și își face ,,mâna” cu dosare care să o urce în grad. Înțelegem de ce bătălia pentru verificarea acoperiților din justiție este un fel de Stalingrad.

cel mai dinamic segment auto s-a situat opel mokka, care a înregistrat 13.693 de unităţi înmatriculate. duster a urcat pe locul 17 în topul celor mai bine vândută maşină din ue, dar cel mai de succes model produs la mioveni rămâne sandero care ocupă locul 13 în acest top cu 16.400 de unităţi înmatriculate, cu 10% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2017. În clasamentul celor mai vândute suv-uri la nivel european conduce vw tiguan, secondat îndeaproape de nissan qashqai, care a crescut cu 7% faţă de anul trecut, în vreme ce tiguan a pierdut şase procente

×
Subiecte în articol: magistratii sistemului