x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale ManiosulTariceanu

ManiosulTariceanu

de Ion Cristoiu    |    22 Dec 2005   •   00:00

"Domnia sa a vrut sa ne convinga ca e un dusman de moarte al PSD. Mircea Geoana a dezvaluit ca in vara, cand Cotroceniul il impingea pe Calin Popescu Tariceanu ca sa se dea de-a berbeleacul politic, PSD i-a raspuns pozitiv cererii de ajutor. Luat prin surprindere, Calin Popescu Tariceanu a ingaimat ceva despre votul de incredere acordat de majoritate, si nu de PSD. Se stie insa ca in acel moment, dupa ce s-a razgandit cu demisia, Calin Popescu Tariceanu a cerut ajutorul PSD. Si l-a primit."

Marti, 20 decembrie 2005. Sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului. A trecut punctul dedicat Revolutiei din 1989. De 15 ani incoace, in fiecare decembrie, un punct obligatoriu pe agenda Parlamentului.

Urmeaza, potrivit programului adus la cunostinta presei, Raportul lui Calin Popescu Tariceanu privind stadiu de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.
Prin redactiile tv, lui Calin Popescu Tariceanu i se mai zice si moartea pasiunii. Asta deoarece la aparitia sa intr-un talk-show, ratingul se flescaie brusc, de nu-l mai poti ridica nici daca moderatoarea se dezbraca in pielea goala.
Date fiind acestea, momentul de ieri, de la Parlament, se anunta dezastruos pentru presa care traieste din intamplarile vii, interesante. Un text despre integrarea in UE alcatuit si citit de Tariceanu! Era, din punctul de vedere al interesului gazetaresc, ceva asemanator aparitiei unui batran in izmene in locul unei june in bikini.

Spre surprinderea tuturor, momentul de marti, 20 decembrie 2005, a fost mai mult decat interesant. A fost de-a dreptul scandalos. Gratie numai si numai unei bulversante schimbari la fata a lui Calin Popescu Tariceanu.
Domnia sa a suit la tribuna si a dat citire unui pamflet despre "congregratia baronilor PSD si clientelismul politic ce impiedecau pasii reali spre Europa". A citit e un fel de a spune. In realitate, domnia-sa a interpretat un pamflet anti-PSD. Straduindu-se din rasputeri sa ne convinga ca e indignat. Peste buza personalitatii sale.
Ce l-a apucat?
Judecand dupa un alt moment, cel de duminica, de la mitingul Aliantei, Calin Popescu Tariceanu e tot mai tentat de actoria mediatica. A ajuns, probabil, la concluzia ca e singura formula de a creste cat de cat in sondaje.

Din nenorocire pentru domnia sa, Calin Popescu Tariceanu n-are pic de talent in materie de actorie mediatica. Traian Basescu a ridicat stacheta recitalurilor actoricesti de pe scena politica la cote practic insurmontabile pentru imensa majoritate a politicienilor nostri. Orice scheci interpretat la tv de un politician e rapid raportat la cele intrate in antologia de aur a catavencismului romanesc: plansul la despartirea de Theodor Stolojan, mania din momentul acuzatiei de fraudare a alegerilor, datul din buric de pe litoral si, mai ales, hahaitul dupa fiecare gluma proprie, unic, inimitabil, ca si racnetul lui Calboreanu cand il juca pe Stefan ars cu fierul rosu.
Comparat de indata cu Traian Basescu, domnul premier ne-a facut sa radem in hohote. Ca in fata unui luptator de summo care tine s-o imite pe Marilyn Monroe.
Ridicolul copiei caricaturizate a lui Traian Basescu n-a fost singurul motiv pentru care Calin Popescu Tariceanu ne-a facut sa radem.
Domnia sa a vrut sa ne convinga ca e un dusman de moarte al PSD. Mircea Geoana a dezvaluit ca in vara, cand Cotroceniul il impingea pe Calin Po-pescu Tariceanu ca sa se dea de-a berbeleacul politic, PSD i-a raspuns pozitiv cererii de ajutor.
Luat prin surprindere, Calin Popescu Tariceanu a ingaimat ceva despre votul de incredere acordat de majoritate, si nu de PSD.
Se stie insa ca in acel moment, dupa ce s-a razgandit cu demisia, Calin Popescu Tariceanu a cerut ajutorul PSD. Si l-a primit.
Se stie ca n-au fost singurele momente din acest mandat cand Calin Popescu Tariceanu a primit sprijinul mai mult sau mai putin discret al PSD.

Cristian Boureanu nu gresea vorbind la Conferinta PNL pe Bucuresti de liderii PNL care au dus negocieri cu PSD. Gruparea Tariceanu - Patriciu din PNL e legata prin mii de fire de PSD. In timpul guvernarii PSD, s-a petrecut afacerea Rompetrol. In timpul guvernarii PSD a dat lovitura la Bursa Calin Popescu Tariceanu, castigand dintr-un foc milioane de euro, pentru ca a avut inspiratia sa citeasca seara, in pijama, si langa sotioara, Ziarul Financiar.
De aceea, cruciada anti-PSD, asumata intempestiv de Tariceanu, e nefireasca. Asemenea unor discursuri despre virginitate tinute de o Fata de pe Soseaua de Centura.
Cat despre actorie, vorba lui Caragiale: nu-l prinde!

×