x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Manual de obținut lichidități fără dobândă

Manual de obținut lichidități fără dobândă

de Ionuț Bălan    |    30 Iul 2018   •   07:30
Manual de obținut lichidități fără dobândă

Cumpărăturile cu cardul prezintă multe ciudățenii. De exemplu, unele magazine oferă posibilitatea achitării cumpărăturilor efectuate în mai multe rate lunare, fără dobândă. Cu alte cuvinte, plătești cu cardul de credit. Banca care ți l-a emis are încheiate contracte cu mai mulți comercianți agreați. Aceasta este o cale prin care se reprimă concurența și se direcționează consumul. Dar nu acesta e subiect articolului de față, important e să cumperi de la un vânzător agreat, ca să nu ți se perceapă dobândă. Altfel, dacă faci cumpărăturile la magazine neagreate sau scoți numerar de la bancomat pentru a plăti cash, costurile sunt destul de mari.

Dar poate tu de fapt ai nevoie de lichidități. Atunci trebuie să fii atent la tot ce ține de garanția produsului cumpărat. În primul la rând la perioada în care îl poți returna comerciantului din orice motiv, fie că ești nemulțumit de el sau pur și simplu te-ai răzgândit.

Ideea este să returnezi la magazin produsul cumpărat aproape de momentul de expirare al perioadei. Atunci când vii înapoi cu obiectul cumpărat la comerciant, acesta îți va returna banii într-un cont indicat de tine, nu neapărat în cel din care s-a inițiat achiziția pe credit, cont la care ai atașat un card uzual de debit, fără comisioane la retragerea de numerar. Se cheamă că ai obținut lichidități fără costuri.

Schema se poate transforma într-o practică uzuală. Cumpărătorul trebuie doar să plătescă cu cardul un produs pe care vrea să-l schimbe în perioada agreată de magazin. Îl duce înapoi, primeşte bani, pe care îi poate scoate cash fără costuri, de la bancomat, după care achiziţionează tot prin intermediul cardului ceva mai scump şi face alt plan de rate. Şi tot aşa, până epuizează toată linia de credit, aruncând cheltuielile cât mai departe în viitor. 

Toate astea ar trebui să le dea de gândit și celor care suțin că promovarea plăților cu cardul și restricționarea tranzacțiilor cu numerar ar reprezenta soluția-minune de eradicare a evaziunii fiscale.

×