x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Manualul de utilizare a servilului domn Florea

Manualul de utilizare a servilului domn Florea

de Dan Dumitrescu    |    29 Iul 2008   •   00:00

PUNCTUL PE EI
Naivii au asteptat debutul intr-o noua editie de campionat ca pe o izbavire, sperind ca joaca din teren va diminua pofta de scandal a derbedeilor din fotbal. Fapta cuminte este insa mult prea firava pentru a putea desteleni radacina viguroasa a golaniei. Interesele meschine domina competitia. Se pariaza la greu pe lucratura mizera si ma astept in viitor la confruntari dintre cele mai dure. Nici aliantele din fotbal nu mai au trainicia de altadata. Cirdasiile se destrama in fiecare halta de parcurs a unui scandal deoarece interesele, mult prea personale, au sansa sa devina divergente chiar si in interiorul micilor tovarasii. Aliatii de conjunctura risca astfel sa devina in orice moment dusmani de moarte, generind scenarii de neinteles pentru martorii observatiei superficiale.



PUNCTUL PE EI
Naivii au aşteptat debutul într-o nouă ediţie de campionat ca pe o izbăvire, sperînd că joaca din teren va diminua pofta de scandal a derbedeilor din fotbal. Fapta cuminte este însă mult prea firavă pentru a putea desţeleni rădăcina viguroasă a golăniei. Interesele meschine domină competiţia. Se pariază la greu pe lucrătura mizeră şi mă aştept în viitor la confruntări dintre cele mai dure. Nici alianţele din fotbal nu mai au trăinicia de altădată. Cîrdăşiile se destramă în fiecare haltă de parcurs a unui scandal deoarece interesele, mult prea personale, au şansa să devină divergente chiar şi în interiorul micilor tovărăşii. Aliaţii de conjunctură riscă astfel să devină în orice moment duşmani de moarte, generînd scenarii de neînţeles pentru martorii observaţiei superficiale.

Valiza de la Cluj, cea reală şi materială, lîncezeşte în slinul profesional al procurorilor de la DNA. Stafia ei nu-şi găseşte însă odihna. Cutreieră prin fotbal şi loveşte acolo unde nu te aştepţi. Daniel Florea este una dintre cele mai inepte jucării în care s-a întrupat fantoma valizei de la Cluj. Băiatul acesta a ratat şansa de a avea cod numeric personal şi identitate proprie. Nici măcar nu asigură igiena produselor de unică folosinţă. S-a încredinţat mai multor prietenii, ratînd astfel avantajul de a fi butonat de pe o singură telecomandă.

Dumitru Dragomir a descifrat printre primii manualul de utilizare ale servilului domn Florea. A susţinut implicarea lui în fotbal, la comisia de apel, iar apoi l-a folosit eficient. Ulterior a încercat să-i distrugă identitatea de pilă a preşedintelui LPF, pasîndu-l lui Ionuţ Lupescu în postură de fin. (A)finitatea a fost însă doar una de mască, Florea rămînînd în subordinea aceluiaşi pupitru de comandă. Din această postură a ajuns Daniel Florea la Curtea de Arbitraj a Fotbalului, instanţă care a făcut praf sentinţele Comisiilor de Disciplină şi de Apel în cazul valiza. De la severitatea aberantă a primelor instanţe, Florea a pendulat în cealaltă extremă, a blîndeţii excesive. Gurile rele susţin că această îngăduinţă ar fi fost cumpărată la preţ greu. Mult prea greu pentru ca plătitorul să se mulţumească doar cu sentinţa CAF. Este plauzibilă aşadar supoziţia conform căreia lui Daniel Florea i s-a cerut la pachet şi atacul la conducerea FRF. Gigi Becali foloseşte autodenunţul lui Florea în lupta sa cu Mircea Sandu. Dar este bruiat de Dumitru Dragomir, care se urcă în tren fără să-şi fi plătit biletul de călătorie. Dragomir vrea să folosească declaraţiile lui Florea împotriva lui Lupescu şi Prunea. Deranjat, Gigi îl îmbrînceşte pe călătorul fraudulos: "Mitică aberează. El îi dă înainte cu Lupescu şi Prunea, care n-au nici o treabă". Aici se termină primul episod. Dar serialul continuă după un scenariu care se scrie din mers. Loviturile sub centură şi echilibristica pe lamă de cuţit asigură succesul de public.

×
Subiecte în articol: editorial florea