x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Marele amnezic de la Cotroceni

Marele amnezic de la Cotroceni

de Dan Constantin    |    19 Iul 2008   •   00:00

În fine, l-am văzut pe dl Băsescu Traian mai relaxat. La conferinţa de presă de ieri de la Cotroceni, de la pupitrul cu vulturul din profil, ne privea puţin cîş un om senin, relaxat, pe deplin mulţumit, care nu părea să aibă vreo apăsare

În fine, l-am văzut pe dl Băsescu Traian mai relaxat. La conferinţa de presă de ieri de la Cotroceni, de la pupitrul cu vulturul din profil, ne privea puţin cîş un om senin, relaxat, pe deplin mulţumit, care nu părea să aibă vreo apăsare. Cred că venea direct de la o şedinţă de Feng-Shui, cu ceai calmant de la Profesorul, tradus în engleză. Ascultîndu-l nu puteam să nu-l invidiez cum se scutură el de toate faptele trecutului şi începe în fiecare minut o viaţă nouă. Aşadar, dl Băsescu Traian a luat ziua-n piept la un seminar despre spălarea banilor. A dat acolo indicaţii să se mişte treaba mai repede, să nu întîrzie verificatorii cu scormonitul la dosare cinşpe zile, ci să dea verdictul mai repede, în 24 de ore. Noi, la Jurnalul, aşteptăm de luni în şir să ne comunice Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor ce s-a întîmplat cu dosarul Băsescu Traian – Costel Căşuneanu în cazul unor tranzacţii imobiliare prin Pădurea Băneasa – Otopeni şi... nimic. S-o fi plictisit şi prezidachele să tot aştepte verdictul! Sînt sigur că a şi uitat de afacerea cu terenul luat la preţ de chilipir şi dat tare scump cumnatei lui Căşuneanu, tranzacţie din care s-a ales cu bani pentru vilă în Otopeni plus un Merţan! D’aia s-a dus la spălarea banilor; uitînd, nu ştia că fusese subiect de investigare.

Ce a urmat la prînz a fost un festival de amnezii. Legea lui Dan Voiculescu, menită să liniştească nebunia războiului chiriaşi-proprietari, şi să radă mafia retrocedărilor a fost respinsă cu mînie capitalistă de dl Băsescu Traian. O nouă naţionalizare, anticonstituţională, clientelă politică, nedreptăţi – iată argumentele fericitului proprietar al casei din Mihăileanu, luată de la un fost burghezo-moşier şi pusă în acte primarului cetăţean care uitase (vai, iar amnezic!) să declare că mai avusese proprietăţi. Nu pare că preşedintele sprijină făţiş mafia retrocedărilor? Cînd uiţi ce faci, poţi să pari cinstit, şi prezidachele vrea morţiş să joace acest rol. Ca atare i-a uitat pînă şi pe regii asfaltului, cunoscuţi abia prin 2005. Pe Căşuneanu l-a uitat, evident, încă de la spălarea banilor; Besciu a intrat în cărţi şi-l ţine minte probabil de la casa din Corbeanca, unde se apăra de ploaie împreună cu Bodo una din domnişoarele familiei.

Ultima amnezie l-a scăpat pe dl prezi de legătura cu Maroni, macaronarul fascist de la interne care a declanşat prigoana împotriva românilor romi. A trecut totul pe o eroare a ziaristului italian, aşa cum încerca să inducă presei române încă de joi tăcutul purtător de cuvînt al casei.

Fericiţi cei ce uită!

×
Subiecte în articol: editorial