x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Marele dig romanesc

Marele dig romanesc

de Dinu Olarasu    |    07 Oct 2005   •   00:00

Sa-l poti vedea macar din avion, daca nu chiar din satelit. Nu ar fi fost rau. Ne apara de toate cele rele. Un dig un pic mai complicat. Facut de la inceput, dupa decembrie 1989, care sa ne apere de toate gunoaiele, de viitura ce a urmat. Politica, economica, financiara, culturala. Unul in stare sa ne protejeze de ce e rau pe dinlauntru si de ce e periculos pe dinafara. Poate am pierdut ocazia. Si vremea a trecut. Sa nu ne mai crucim atata acum, cand puhoaiele de corupti, cand revarsarile de bani in conturi nestiute, cand spargerile care se dau sunt atat de mari.

E prea tarziu. E ora inaintata. Iar noi suntem si mioritici pe deasupra. Citim in stele si vorbim cu oaia. Gandim la absolut si facem absolut nimic.

Sunt prea prapastios, prea intunecat. Consumator de absolut, cu cotizatia la zi.

Nu ar fi fost rau daca puneam un umar la ridicarea digului acesta, acum vreo 16 ani. Chiar daca nu ar fi iesit cum l-am inchipuit, chiar daca ar fi crapat din loc in loc, la urma-urmei, l-am fi putut vinde olandezilor. Sa-l tina de rezerva, undeva, ascuns in podul unei mori de vant.

×
Subiecte în articol: editorial