x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Maxim Gorki i-a dat una peste Bot ...lui Mălin Bot!

Maxim Gorki i-a dat una peste Bot ...lui Mălin Bot!

de Serban Cionoff    |    29 Mar 2018   •   13:59
Maxim Gorki i-a dat una peste Bot ...lui Mălin Bot!

Putea, oare, Mălin Bot, agitatorul frenetic și hiper-agresivul purtător de mesaje al #rezistenților să piardă ocazia unei vizite la Chișinău fără a se mai da, încă o dată, în spectacol? Firește că nu! Drept pentru care s-a tras în poză lângă o statuie din capitala Republicii Moldova, Mălin Bot având degetul într-o poziție dintre acelea pe care oamenii cu șapte ani de-acasă le numesc ,,golănești’’ sau ,,de maidan’’. După care, fălos nevoie mare, a afișat-o mintenaș, uite așa, ca să vază tot poporul ce vână de militant are el. Ba, însă, i-a mai pus această explicație foto făloasă foc: ,,I-am arătat degetul lui Stalin, la Chișinău!’’

Dar, ghinion de neșansă! Statuia cu pricina nu era a Tătucului Popoarelor ci … a lui Maxim Gorki. Ce-i drept, despre autorul pe vremuri vestitului și acum de-a dreptul uitatului roman ,,Mama’’, s-a spus că este fondatorul realismului socialist, curent de marcată, certă inspirație stalinistă. Dar de-aici și până la o asemenea confuzie,pur și simplu prostească, mai este cava cale…Motiv pentru care am purces a căuta într-un dicționar de maxime despre înțelepciune o zicere cât mai potrivită pentru boroboața personajului. Și am găsit-o fix pe cea a lui Camil Petrescu: ,,Prostul face tot ce poate ca să nu treacă neobservat’’.

Cugetare pe care nu aveam  motiv să nu o menționez ca binemeritată explicație la fotografia afișată de viteazul și radicalul Mălin Bot, dacă, între timp, nu mi-aș fi amintit aceste vorbe atât de înțelepte care îi aparțin lui Maxim Gorki însuși: ,,Un om bun poate să fie în continuare bun, pe când un om rău trebuie să aibă și creier’’.

 Zdravănă smetie i-am mai aplicat, peste bot, lui Mălin Bot, Maxim Gorki, nu-i așa?!

×