x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Meciul meciurilor de la Cluj

Meciul meciurilor de la Cluj

de Marius Tucă    |    16 Iun 2004   •   00:00

Capul de afis al celui de-al doilea tur al alegerilor locale il detine de departe confruntarea de la Cluj, dintre Ioan Rus (PSD) si Emil Boc (PD).

English version Aici nu se lupta doar doua persoane publice, doi politicieni, aici se lupta intr-o batalie care se vrea finala dintre Putere si Opozitie. Ba mai mult decat atat, cele doua forte se pregatesc pentru aceasta confruntare electorala ca si cand castigatorul primariei din Cluj va hotari si castigatorul alegerilor locale. Poate ca nu este asa, dar miza pe care o pun PSD si Alianta PD-PNL pe castigarea acestui oras depaseste cu mult realitatea. Cred ca in primul tur cei doi n-au fost votati asa cum s-a intamplat in alte locuri pentru partidul pe care-l reprezentau. Si nici impotriva partidelor pe care le reprezentau. Cred ca au fost votati in primul rand oamenii, ce reprezinta fiecare. Acum, in turul al doilea, probabil ca va conta si ce formatiune reprezinta fiecare. Mai ales pentru cei care in primul tur l-au votat pe Funar. Totodata, cred ca electoratul din Cluj al lui Funar o sa-l voteze pe unul dintre cei doi candidati doar pentru ca asa a zis fostul primar. Asa cum nu cred ca electoratul maghiar il va vota negresit pe Ioan Rus doar pentru ca PSD are o intelegere cu UDMR. Cred ca toti aceia care-si fac astfel de calcule fac o mare greseala.

Parerea mea este ca la Cluj va castiga cel mai bun, ca la jocurile sportive, ca tot vorbim de meciul meciurilor. O sa castige cel care o sa-i convinga pe clujeni ca programul sau e cel mai bun si ca el este cel care o sa-l puna in aplicare. Pare simplu, dar e atat de complicat. Si, mai ales, dupa 15 ani de democratie e atat de greu sa mai pacalesti electoratul! Imi place sa cred ca toate aceste batalii electorale din turul al doilea, cum este si cea de la Cluj, vor insemna pana la urma si intrarea marilor orase in Europa! Pentru ca atunci cand vine vorba de administratie, de integrare, cuvantul tara se integreaza mai greu. Cu atat mai mult cu cat marile orase inseamna in primul rand locuitorii lor. Oamenii!

×
Subiecte în articol: editorial